Психологіня розповіла, як влаштувати дитяче свято під час війни

дитяче свято
Актуальне питання багатьох батьків.

Психологиня Наталя Підлісна, зібрала кілька найважливіших порад, які допоможуть легко і спокійно підготувати дитяче свято у непростий час. Експертка радить не відмовлятися від свят повністю, просто переглянути і скоригувати їхній формат.

Дітям потрібно вчитися жити в нових реаліях, не забороняючи позитивні емоції. Але малечі треба пояснювати, що формат свята не буде таким веселим, як в минулому році і не через те, що дитина «погана» або щось накоїла, а просто тому, що це заважають зробити вороги, які розв'язали війну. Якщо зробити це правильно - малеча не ображатиметься на батьків

– пояснює психологиня Наталя Підлісна в ефірі каналу «Дом».

Наступне питання, на якому варто зосередитися – батьки дітей, яких ви хочете запросити на свято. Треба, щоб дорослі відпустили малечу до вас. Тому зосередьтесь на таких моментах:

  • хто забере дітей;
  • куди вони йтимуть у разі повітряної тривоги;
  • мати номери телефонів усіх батьків і тримати з ними звʼязок під час святкування.

праздник дети

Крім того, психологиня зібрала список активностей, які будуть доречними сьогодні. Якщо діти тихі і не хочуть бігати, у програмі свята корисними будуть розмови про післявоєнне майбутнє – про що вони мріють. Доречним буде блок з майстернями, де можна ліпити, наприклад, коників з пластиліну, робити ляльки-мотанки, малювати мапу перемог української армії з танчиками та літачками. Доречним буде хор – він дасть можливість налагодити дихання і прибере фонову тривогу.

Проте слід памʼятати, що діти полюбляють активність і рух. Тому не зайвим буде завчасно попередити сусідів про свято та пояснити ситуацію. А вже після цього подумати кілька рухливих ігор, які піднімуть настрій та згуртують всіх.

Попередній пост
зимня пора
Чому ми втомлюємося взимку і як підвищити продуктивність та настрій у холоди
Наступний пост
оргазм
7 видів жіночого оргазму та як його досягти

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.