5 книжок, що допоможуть віднайти віру та нові сенси

сенси
Буває, хочеться змін, але або немає мотивації для активних дій, або невідомо, з чого почати. Допомогти в цьому можуть книги з психології.

Добірка, різних за тематикою книжок видавництва #книголав стане у пригоді тим, хто цікавиться психологією, прагне розширити знання, віднайти життєву силу жити далі.

«Наука щастя: коли лайки – це ще не все», Тім Боно

Чи дійсно всі такі щасливі, як виглядають у соцмережах? Викладач з психології Тім Боно вивчає бажання молодих людей і те, що робить їх щасливими. Він розробив курс “Позитивна психологія”, який став одним з найпопулярніших серед студентів, а згодом і написав книжку, в якій ділиться результатами своїх досліджень, історіями їх учасників і практичними та дієвими порадами як стати щасливішими і мати стратегію власного життя.

«Вибір», Едіт Еґер

Ця книжка міжнародний бестселер, в якій американська психологиня Едіт Еґер ділиться своєю історією перебування у концтаборі та звільнення, історія самозцілення та яку роль у цьому процесі відіграв Віктор Франкл, психотерапевт і теж вцілілий у Аушвіці, а також це історії її пацієнтів, яким вона допомогла пережити скрутні моменти.

Вибір

За словами авторки, ніхто не може уникнути страждань у своєму житті, але кожен має вибір, як вийти з таких ситуацій – як жертва чи той, хто вцілів. І ця книжка про те, як дійти до такого вибору, як звільнитись від травм.

«Дар. 14 уроків, які врятують ваше життя», Едіт Іва Еґер

Ще одна книжка Едіт Еґер, створена на прохання читачів. Це практичний посібник як подбати про своє ментальне здоров’я – як жити повноцінно і не застрягати у в’язниці власного розуму.

Це своєрідні 14 сеансів від видатної психотерапевтки, які пояснюють як сприймати свої емоції, як позбутися комплексу жертви, зцілитися від дитячих травм, переживати втрати та горе, як виходити з конфліктних ситуацій чи не потрапляти у них, як прийняти і полюбити себе, як позбутися відчуття вини, як навчитись контролювати свої страхи та впоратися з тривожністю.

Під час пандемії коронавірусу авторка написала ще два додаткові розділи, щоб підтримати людей і допомогти впоратися з цим викликом. А також ділиться фірмовими рецептами своїх улюблених страв. «Найгірша та в’язниця, яку ви будуєте у своїй голові. Але ключі до неї – у вашій кишені», – Едіт Еґер.

У кожному розділі докторка Еґер ділиться історіями з власного життя та історіями своїх пацієнтів, а в кінці пропонує ключі до звільнення від проблеми.

Дар. 14 уроків, які врятують ваше життя

«Стресостійкість», Міту Стороні

Кандидатка медичних наук, нейробіолог Міту Стороні спостерігала за тим, як через хронічний, невгамовний стрес її друзі та колеги позбувалися захоплень, життєвої енергії, гостроти розуму й успішних кар’єр. Це спонукало її написати цю книжку.

Надмір інформації з різних гаджетів, багатозадачність, дедлайни, існування в умовах пандемії та ізоляції – як впоратись з невгамовним стресом у цьому шаленому світі? Міту Стороні глибоко дослідила це питання і знайшла шлях до подолання стресу, пояснюючи його механізм на рівні нервової, гормональної, імунної системи.

І її книжка – своєрідна інструкція як зберігати спокій і покращити своє життя. Це практичні поради, як протистояти стресу за допомогою зміни харчування, фізичної активності, сну, роботи над емоціями, медитації, сеансів масажу і навіть комп’ютерних ігор. Будь-який маленький крок наблизить до стресостійкості.

Стресостійкість

«Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною», Олена Любченко

Психологиня Олена Любченко розповідає, де шукати причини, коли здається що все чудово, але відчуття щастя все одно немає. Вона пояснює важливість внутрішнього задоволення, балансу й адекватного розуміння щастя для гармонійного й усвідомленого життя, наводить приклади зі своєї психологічної практики та розбирає на реальних кейсах причини занепокоєння та поганого настрою.

Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною

Попередній пост
Щастя та задоволення
У чому різниця між щастям та задоволенням: 4 причини, про які ти не замислювалася
Наступний пост
відносини
Як жити, якщо зрадив: 3 простих кроки, які навчать тебе знову довіряти чоловікам

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.