5 фраз, які зупинять дитячу істерику

5 фраз, які зупинять дитячу істерику
Дитячі істерики – нормальне явище на шляху становлення особистості. Які фрази здатні зупинити істерику дитини – читай у нашому матеріалі.

Дитячі істерики – величезне випробування як для дітей, так і для їхніх батьків. Дитина намагається впоратися з почуттями, що переповнюють її (образою, ревнощами, люттю і так далі), однак у нього ще не зовсім виходить себе контролювати. З іншого боку, батьки, які зляться на малюка за істерики, ніяк не покращують ситуацію. Якщо говорити глобально, період дитячих істерик (який найчастіше потрапляє на кризу 3-х років) потрібно пережити. А щоб це завдання було посильним, під час істерик, використовуй ключові фрази.

Мовчання

Мовчання – чудовий спосіб зупинити дитячу істерику. Просто мовчи, і ніяк не реагуй на те, що дитина кричить. Просто займайся своїми справами чи стій поруч. Це досить складно, оскільки найчастіше, коли твоя дитина б'ється в істериці, та ще й у громадському місці, її хочеться "прибити", а не спокійно стояти поруч.

Пам'ятай, коли дитина перебуває в істериці, вона не може контролювати свої почуття, і їй від цього теж погано. Тому не варто дратуватися.

Важливо: використовуючи мовчання, пам'ятай, що жодна клітина твого організму не повинна видавати роздратування.

дети

"А я хочу ось це. А що ти хочеш ще?"

Найчастіша причина дитячих істерик, коли малюк щось хоче, але не отримує бажаного. Щоб обрубати істерику на корені, відразу ж перемикни його увагу фразою про те, що ти теж хочеш собі якусь річ. Крім того, поцікався, чого дитина хоче ще.

Такий метод покаже дитині, що ти чуєш її. Звичайно, купувати бажані речі дитині без приводу не варто, можна пообіцяти купити ту чи іншу річ потім.

"Ооо, а що я знайшла!"

Ще один метод перемкнути дитину з істерики на конструктивний емоційний стан – захопити її чимось. Найкращий спосіб – залишити чадо, що кричить, і десь поруч почати розглядати вміст своєї сумки або чогось ще з гучною фразою про те, що ти знайшла щось цікаве, і не знаєш, що з цим робити.

Як правило, дитина зацікавиться новинкою та перестане істерити.

дети

"Я тебе кохаю"

Щоб заспокоїти засмученого малюка, його можна обійняти, погладити та сказати, що ти його любиш. Найкраще цей метод працює, коли дитина впадає в істерику від образи та нерозуміння. Вся річ у тому, що тактильний контакт і приємні слова допоможуть малюкові відчути підтримку та емоції уляжуться. А далі можна вже розбирати, чому дитина скривджена.

Важливо: психологи впевнені, дитячі істерики є нормою 2,5-4 роки. Це пов'язано з тим, що малюк, по-перше, пробує межі дозволеного, а по-друге, ще не може впоратися з емоціями, що переповнюють. Якщо дитина і після закінчення трирічної кризи продовжує регулярно істерити – це означає, що десь була допущена помилка у вихованні.

дети

"Я знаю, що ти зараз злишся"

Часто діти влаштовують істерику, бо хочуть, щоби їх почули. На жаль, ми-дорослі, через зайнятість і постійну втому, відмахуємося від дітей, щоб вони від нас відстали. В результаті, діти за допомогою істерик намагаються звернути увагу батьків на свої почуття та переживання. Тому, замість крику, спробуй сказати малюкові, що ти знаєш про його почуття і хочеш їх зрозуміти.

Попередній пост
оргазм
7 видів жіночого оргазму та як його досягти
Наступний пост
образи
Як навчитися прощати образи: 5 ефективних способів

Новини партнерів

Fresh

Весілля

Дерев'яне весілля: як відсвяткувати 5 років від дня весілля

Практичні поради та ідеї для затишного та незабутнього святкування, які підходять для різних вподобань та бюджетів.
Психологія

Розвиваючі мультфільми для дітей 2 років

Зібрали найкращі мультики для дітей.