4 міфи про те, як пов'язані між собою секс та депресія

секс та депресія
Депресія – складна проблема, яку потрібно вирішувати комплексним підходом, крім іншого, намагаючись забезпечити собі веселий та позитивний секс. Але для початку слід позбавитися міфів і стереотипів, які крутяться навколо цих двох понять.

Одні вважають, що сексом депресію не вилікувати. Інші – що депресія виникає після поганого сексу. Треті – що під час депресії секс протипоказаний. Є навіть ті, хто впевнений: депресія передається статевим шляхом! Нижче ми зібрали для тебе чотири найпопулярніші міфи про секс і депресію.

Міф №1. Щоб полюбити когось, треба спершу полюбити себе

На жаль, багато людей ніколи не зможуть полюбити себе. Це буває через занижену самооцінку, через особливості виховання у дитячому віці, через жертовність характеру тощо. І якщо людина не може полюбити себе, їй буде складно привернути увагу іншої людини, проте це можливо. Наприклад, якщо він зустріне такого ж, як і він сам, самобичувальника – зірки зійдуться і між ними спалахне справжнісіньке кохання з чудовим сексом, що виліковує навіть найдовші депресії.

пара в постели

Міф №2. Депресія передається статевим шляхом

Не потрібно відправляти сексуального партнера до карантину, коли у нього починається депресія. Неможливо заразитися поганим настроєм, займаючись сексом. Навпаки – можна допомогти людині позбутися гнітючих думок, допомагаючи їй відчувати потужні оргазми на регулярній основі.

пара в постели

Міф №3. Депресивні люди взагалі не хочуть займатися сексом

Вважають, що якщо в людини депресія, то секс – це останнє, що їй потрібно. Однак насправді пригнічені люди займаються сексом із таким самим задоволенням, з яким це роблять люди на піку душевного піднесення. Декілька років тому у Великій Британії провели масштабне соцопитування, результати якого показали: 29% людей, які зазнають депресії, переживають сплеск сексуальної активності.

пара в постели

Міф №4. Під час депресії сексу краще уникати

Багато хто думає, що коли у людини депресія, їй потрібно пити таблетки, займатися спортом, добре спати, гуляти на свіжому повітрі та дивитися комедійні фільми. А ось секс – те, що відволікає від боротьби з депресією. Але це не так. Секс не лише не відволікає, а й допомагає людині відновлювати своє психічне здоров'я.

Попередній пост
змазка
3 важливі факти про змазку, про які повинна знати кожна жінка
Наступний пост
щасливі стосунки
5 щоденних фраз для щасливих стосунків, які допоможуть зберегти кохання

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.