Чоловіки-маніпулятори: 3 ознаки, як їх розпізнати та обійти стороною

Маніпулятор
Для таких чоловіків найважливіше - власне задоволення!

Психологи стверджують, що в особистих відносинах чоловіки-маніпулятори поводяться так само як і в кар'єрних боях – жорстко, хитро, за допомогою нечесних прийомів та всіляких хитрощів. Тому потрібно постаратися розпізнати такий екземпляр, щоб захистити себе від душевного болю та страждань.

Намагається принизити

Мажчина-маніпулятор завжди намагається знизити самооцінку жінки та внаслідок цього підняти свою. Він може сказати, що ти нормально займаєшся сексом, але є дівчата, які роблять це краще, що ти красива, але є й красивіші. З його вуст це звучить як образа, а все, що потрібно – це твоя реакція!

Це може пояснюватися тим, що в минулому він мав болісні стосунки, де жертвою був він, а не друга половинка. Тож у нових стосунках, де він відчув себе «біля керма», вирішив відігратися на жінці. Також у такий спосіб чоловік може намагатися сховатись від своїх комплексів.

мужчина управляет женщиной

Психолог: жінці варто розуміти, що чоловіки такого типу не шукають серйозних стосунків – їм важливо підвищити свою самооцінку, тому вони «йдуть по руках», щоб щоразу отримувати нову порцію задоволення від того, що їх обожнюють.

Намагається вивести на емоції

Може не дзвонити кілька днів, а потім нічого не пояснити, говорити холодно, хоча ще вчора все було нормально, розповідати подробиці про стосунки з колишніми дівчатами чи просто партнерками, фліртувати з іншими – і це ще не все, що здатний чоловік-маніпулятор.

Йому приносить задоволення виводити жінку на емоції та спостерігати за її реакцією. І твоя битва буде програна, якщо ти покажеш, що ти слабка і битимешся перед ним в істериці та страждатимеш. Звичайно, якщо є почуття, то цього не уникнути, але в такому разі – роби це мовчки, наодинці із собою, а не перед ним. Слабкою жінкою маніпулювати легко, а йому це потрібно!

мужчина и женщина сидят на диване

Провокує сварки

Мета маніпулятора - закохати та досягти своєї мети. Коли мети досягнуто, то жінка стає йому нецікавою, адже найчастіше він її спочатку і не любив, навіть якщо багато разів говорив – це просто частина плану.

Так як йти гарно чоловіки-маніпулятори не можуть, то вони всіляко шукають каверзу в поведінці жінки, чіпляючись буквально за все, щоб спровокувати сварку. У їхньому плані винною завжди має залишатися жінка.

Попередній пост
психічне здоров'я
10 корисних звичок, які збережуть твоє психічне здоров'я
Наступний пост
Токсичні родичі
Токсичні родичі: як дати відсіч і захистити свої межі

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.