У чому різниця між щастям та задоволенням: 4 причини, про які ти не замислювалася

Щастя та задоволення
Проблема багатьох, що вони не бачать різниці між задоволенням та щастям.

Фахівцями доведено, що задоволення і щастя – різні почуття, хоч і дуже схожі. Вони викликані двома різними хімічними речовинами та активують різні ділянки мозку. Так, речовина допамін викликає задоволення, а серотонін – щастя. Часто люди плутають ці почуття і, зрештою, відчувають розчарування.

счастье что такое

Насолода – це почуття, коли ти можеш сказати собі «Це добре, я хочу більше». Щастя — коли ти можеш сказати «Я почуваюся добре і я більше нічого не хочу і не потребую, — пояснює американський фахівець з нейроендокринології Робер Ластіг.

Тривалість

Задоволення є нетривале явище і може тривати короткий час – кілька хвилин, годину чи дві. Наприклад, після того, як ти з'їла смачний шматок торта чи подивилася хороший фільм у кінотеатрі. Щастя триває довше – від кількох тижнів до кількох років.

Отличие удовольствия от счастья

Серцевий ритм

Задоволення захоплює та збільшує частоту серцевих скорочень. Щастя насправді призводить до уповільнення серцевого ритму.

гормоны счастья

Допінг

Задоволення можна досягти за допомогою різних речовин, таких як солодощі, марихуана, алкоголь, кофеїн та інші. Щастя не має допінгів.

гормоны счастья и удовольствия

Прийняття та віддача

Задоволення пов'язане з актом ухвалення, наприклад, вигравати гроші в казино або купувати одяг. Щастя, навпаки, багато разів генерується шляхом надання, чи то часу, чи пожертвування грошей на благодійність.

Попередній пост
секс поради
10 порад про секс, які чоловіки хотіли б дати жінкам
Наступний пост
сенси
5 книжок, що допоможуть віднайти віру та нові сенси

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.