Як жити, якщо зрадив: 3 простих кроки, які навчать тебе знову довіряти чоловікам

відносини
Стаття експерта
Зраджують як чоловіки, так і жінки, тому поради будуть корисними для обох партнерів у парі.

Іраїда Арсені
Психолог та експерт у побудові сімейних стосунків із успішним чоловіком. Авторські методики.

Після зради складно довіритися чоловікові знову. Завжди здається, що партнер щось не договорює, зрадить чи обдурить. Я пропоную вам позбутися цього почуття за три кроки.

Уточнюємо, що така довіра і де її межі

У моїй практиці часто зустрічаються жінки, які не знають, у чому для них полягає довіра до партнера. Тому дайте відповідь собі на запитання «Кому можна довіряти?». Зазвичай, всі починають перераховувати свої очікування, але це невірний підхід.

Довіра має два вразливі місця. Перше - пов'язування довіри та своїх очікувань.

Я думала, що він по першому дзвінку летітиме до мене, а в нього там якісь справи.

У результаті чоловік не приїхав, а жінка - відчуває розчарування. Зрозумійте, інша людина не зобов'язана виправдовувати ваші очікування. Він такий, який є. Вибирайте чоловіка, який розділятиме ваші погляди на пріоритети та побудову відносин спочатку.

мужчина и женщина сидят в постели

Довіра завжди говорить про те, що людина бере на себе певні зобов'язання та виконує їх. Наприклад, ми довіряємо водіям автомобілів, коли переходимо дорогу пішохідним переходом. Ми віримо, що вони виконають зобов'язання і не поїдуть прямо на пішоходів, хоч навіть не знаємо цих людей. Погляньте на питання довіри до чоловіка під таким самим кутом.

Друге вразливе місце – це зв'язок довіри та слова «назавжди». Навіть коли чоловік каже, що любить, це є правдою лише у цей момент. Чи це буде правдою надалі, не знає навіть він.

Отже, ви зможете довіряти чоловікові, якщо спочатку виходите з того, що довіра поширюється на все, що він пообіцяв і це не обов'язково назавжди.

Підсилюємо дорослість

Запам'ятайте, що ви не просто жінка. Ви – доросла людина, яка може задовольняти усі свої потреби. Почніть із довіри до себе. Стати собі гарантією. Так, у нас немає і не може бути гарантій, що інша людина буде такою, як ми хочемо. Але ви завжди зможете впоратися, якщо стосунки перервуться. У вас є і завжди ви будете.

Робимо висновки

Багатьох жінок зраджували. Надіслала чоловікові відверті фото, а він показав їх друзям. Лежала з дитиною у лікарні, а чоловік у цей час знайшов собі коханку. Як після цього можна знову довіритися? Однак, якщо дивитися на все з позиції «він поганий, він винен», ви обпікатиметеся й надалі.

Розкажу, що я маю на увазі. Уявіть, що ви купили тушкованку, з'їли її та отруїлися, бо вона була прострочена. Що ви робитимете далі? Адже точно не припините купувати їжу, щоб уникнути отруєння. Швидше за все, надалі ви уважніше дивитися на термін придатності. Іншими словами, зміните свою поведінку.

мужчина и женщина сидят на кровати

Здобувати уроки - це мудро і по-дорослому. Запитайте себе, що ви можете зробити, щоб цього не повторилося.

Довіра - це не про те, що ви вивертатиметеся навиворіт. Це про те, що ви даєте і дозволяєте людині рівно стільки, скільки не буде для вас фатальним, якщо настануть небажані наслідки.

Без корекції поведінки ваш несвідомий розум зупинятиме вас завжди, коли наступного разу ви зберетеся довіритися комусь. Мозок скаже вам, що там небезпечно, туди не можна буде погано. І так продовжиться доти, доки ви не придумаєте, як себе убезпечити.

Ось три кроки для довіри чоловікові:

  1. Прийміть той факт, що довіра не пов'язана з вашими очікуваннями та словом «назавжди». Вона пов'язана лише з тими зобов'язаннями, які бере на себе чоловік.
  2. Навчіться довіряти собі та своїм здібностям упоратися, що б не відбувалося у вашому житті.
  3. Викладайте уроки та робіть висновки з минулих ситуацій. Визначтеся, як ви захистите себе у майбутньому.

Звісно, це непросто зробити, коли емоції переповнюють. Тому важливо заспокоїтись, а потім спокійно проаналізувати ситуацію та зробити висновки.

Попередній пост
сенси
5 книжок, що допоможуть віднайти віру та нові сенси
Наступний пост
призначення
Як знайти своє призначення в житті: поради та рекомендації

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.