Психологиня розповіла, як покращити емоційний і моральний стан

моральний стан
Психологиня Наталя Підлісна в ефірі каналу “Дом” дала поради, як обманути мозок, аби залишатися в доброму гуморі та зберегти активність.

Більшість українців за час повномасштабної війни добре зрозуміли, що таке апатія та депресія. Втім, попри всілякі загрози ми хочемо працювати на перемогу, а отже, триматися у тонусі.

Тонус – стан тривалого стійкого збудження нервових центрів і м'язової тканини, який не супроводжується втомою. Тонус визначається природними властивостями м'язів і нервової системи. І коли тонусу немає – відчувається втома.

Тонус – це психологічний ресурс. Аби розуміти, чи ви в тонусі, треба оцінити кілька моментів: сон, емоційний стан. А роздратування, агресивність, почуття безсилля – ознаки відсутності тонусу. Також погіршення уваги та пам'яті свідчить про те, що ви не в тонусі.

Щоб привести себе в тонус Наталя Підлісна радить експериментувати. Це може бути новий маршрут на роботу, вивчення нових слів, нові знайомства, нові книги та музика, нові аромати та навіть нові страви.

девушка йога

Звісно, це і повноцінний сон. Бо недосипання виснажує. Також організму дуже потрібен регулярне та осмислене споживання їжі, питний режим і фізична активність в цілому. А ще спробую дати психологічну пораду – працювати зі своєю емоцією, яка називається радість. Тобто, мозком фотографувати миті радості, і коли ви спілкуєтесь з новими людьми, чи щось бачити радісне, то радійте, намагайтесь насолоджуватися цією миттю якомога довше. І звісно ж варто обмежити спілкування з токсичними людьми

– пояснює експертка.

Психологиня також радить бути уважними до свого оточення: дбати одне про одного, більше часу проводити з рідними. А зранку, коли немає настрою, можна практикувати одну річ – посміхатися самому собі.

Вправа дуже проста. Зранку підходите до дзеркала і навмисно посміхаєтесь. Таким чином ви можете обманути свій мозок, адже він не знає, чому ваші м'язи скоротилися. Мозок подумає, що у вас гарний настрій і вже через хвилину ви будете по-справжньому посміхатися

– резюмувала Наталя Підлісна.

Попередній пост
образи
Як навчитися прощати образи: 5 ефективних способів
Наступний пост
тайм-менеджмент
Психологиня розповіла про тайм-менеджмент і дала поради, як правильно планувати день

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.