Як знайти своє призначення в житті: поради та рекомендації

призначення
Стаття експерта
Коли ми ставимо собі за мету знайти своє призначення, нас цікавить лише одне питання: Що? Що таке моє призначення? Але якщо ми хочемо досягти результату, слід почати з питання «Навіщо?»

Наташа Беліан
Коуч, дослідниця призначення людини понад 10 років, астролог, учениця вчителя Джйотіш у 21 поколінні, блогер, мандрівниця, автор методу активації потенціалів людини «Астроенергетика».

Відповідаючи на запитання «Навіщо мені знати своє призначення?», ми визначаємо критерії, за якими зрозуміємо, що досягли мети.

Чому в якийсь момент життя нам спадає на думку, що ми не знаємо свого призначення, і що це за момент? Згадайте, коли ви вперше замислились про це.

Можливо, коли йшли на роботу що не тішить і розмірковували про те, що так не має бути. І що десь на вас чекає справа, заради якої ви й спати не лягали б. Або ви вже тривалий час почуваєтеся не на своєму місці. Життя йде, є радість, є випробування і перемоги, але немає почуття задоволення. Наче ви не використовуєте повністю свій потенціал. Та є внутрішня впевненість, що ваше завдання в цьому світі зробити щось більше.

Незадоволення своїм життям і є причиною народження мети знайти те, для чого ми призначені. Коли ми незадоволені собою, своїми результатами, роботою, стосунками, спілкуванням, ми починаємо шукати вихід із цього стану.

Ми говоримо, що шукаємо призначення, а насправді прагнемо відчути себе на своєму місці та знати, що ми робимо щось цінне і живемо недаремно. Знайти своє призначення означає відчувати: я знаходжусь в гармонії із самим собою та зовнішнім світом, моє життя має сенс та мету.

девушка в поле

Ми прагнемо відчути задоволення своїм життям, і це означатиме, що призначення знайдено. А способи, які ми використовуємо, щоб цього досягти, відрізняються між собою результативністю, глибиною занурення, швидкістю досягнення результату та ціною.

Ці способи умовно можна поділити на чотири підходи:

Метод спроб та помилок

Ми переставляємо декорації у своєму житті, сподіваючись, що це принесе нам задоволення: змінюємо роботу, пробуємо нове хобі, отримуємо ще одну освіту, знаходимо іншого партнера. І в цей час намагаємося визначити, що приносить найбільшу радість та задоволення. Цей підхід популярний у порівнянні з іншими, але й самий поверхневий, що робить його малоефективним і вкрай витратним.

Метод самоаналізу

Це наступний рівень глибини, адже тут ми звертаємо увагу не на те, чим ми оточені, а на себе: задаємо собі питання про свої інтереси з дитинства, наші сильні сторони, пристрасті та здібності. Аналізуємо, що нам подобається, що надихає, що виходить найкраще. На цьому рівні ми частково звертаємося за допомогою до менторів та спеціалістів — використовуємо їх умовно безкоштовний контент (книги, статті, відео тощо), щоб розуміти, в якому напрямку рухатися і що робити.

Підтримка спеціалістів

Цей метод пошуку призначення доступний вже за енергообмін, адже ми звертаємось по пряму допомогу ззовні: до психологів та коучів, йдемо на тренінги та їдемо на ретрити. Взаємодія зі спеціалістом, ментором чи наставником дає нам можливість побачити ті грані себе, які недоступні у самостійній роботі. Тут ми обмежені лише професіоналізмом обраного фахівця та тим, куди нас готова впустити наша підсвідомість.

девушка в лесу

Системи самопізнання та експеримент

Астрологія Джйотіш, Дизайн людини, архетипи Юнга та інші системи самопізнання відрізняються одна від одної глибиною, на яку можна копати, і у порівнянні з іншими способами дають найбільший обсяг даних про те, в чому призначення людини. Через несумлінне використання багато хто продовжує вважати ці інструменти ворожінням або методами передбачення подій. Але поки одні вірять у забобони, інші формують гіпотези про своє призначення за допомогою систем самопізнання, перевіряють їх методом експерименту і приходять до того задоволення, якого ми всі прагнемо.

Варто зазначити, що коли ми вдаємося одразу до кількох підходів, це значно збільшує наші шанси на успіх за принципом «1+1=11». А найефективніший спосіб знайти своє призначення це застосувати комплексний підхід із трьох основних кроків:

  • Крок 1 - Беремо отримані за допомогою систем самопізнання дані
  • Крок 2 - Використовуємо їх як орієнтир для самоаналізу та власного експерименту у взаємодії зі спеціалістом
  • Крок 3 - Виходячи з результатів висуваємо гіпотези про те, в чому ж наше призначення, і відштовхуючись від цього, змінюємо своє життя.

Визначення свого призначення — це процес, що вимагає часу, терпіння, сміливості та готовності відмовлятися від звичних нам концепцій. Але разом з тим розуміння себе і своєї ролі у світі приносить незрівнянне екзистенційне задоволення і відчуття себе на своєму місці. Більше ідей, які допоможуть вам вирішити це завдання, у наступних статтях.

Попередній пост
відносини
Як жити, якщо зрадив: 3 простих кроки, які навчать тебе знову довіряти чоловікам
Наступний пост
пара
5 популярних чоловічих фраз при знайомстві - як на них правильно реагувати

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.