Що почитати на вихідних: 2 книжки від Олени Фроляк, що вчать цінувати життя

Олена Фроляк
Відома телеведуча, редакторка програми «Факти» на телеканалі ICTV Олена Фроляк назвала 2 книжки, що справили на неї сильне враження.

Телеведуча Олена Фроляк радить прочитати їх кожному, хто шукає для себе надихаючі історії для змін у власному житті. Світові бестселери допоможуть усвідомити, що ми живемо одне-єдине життя, і не варто витрачати його марно.

«Щиголь» – світовий нетиповий бестселер сучасної письменниці Донни Тартт

Роман читається на одному подиху, тому не дивно, що його видано вже 45 мовами, а у списку 100 видатних книжок за версією The New York Times він посідає 1-ше місце. Це глибокий роман про дорослішання, дружбу, любов, мистецтво, вибір.

Отямившись після вибуху в музеї, тринадцятирічний Тео ще не розуміє, що там, під уламками, залишилися його матір і його дитинство. Пробираючись до виходу, повз каміння та тіла, він підбирає безцінну картину фламандського майстра, яку так любила його мати. Дивний старий, вмираючи, віддає йому свого персня та просить винести картину звідси... Тео буде кидати із родини в родину, із Нью-Йорка до Амстердама, із глибин відчаю до ейфорії. Викрадений «Щиголь» стане його прокляттям та надією на порятунок...

«Драбина Якова» - книга-пазл, що захоплює з першої сторінки

Тут переплетені історія та вигадка, а сюжет ґрунтується на листах бабусі та дідуся самої авторки. Їх розлучила радянська влада, відправивши молодого чоловіка на каторгу. І лише зараз КДБ дало дозвіл на розкриття архівів колишніх полонених. Історія кількох поколінь однієї родини тісно переплітається з сучасністю, де живе представник нового «коліна» сім’ї Осецьких – молода театралка Нора. З дідусем вона бачилась лише раз, але ця зустріч ожила в пам’яті, коли дівчина дізналась про трагічну історію свого роду.

Хай вас не вводить в оману складність оповіді: наприкінці ви зрозумієте особливу філософію книги. Адже драбину долають щабель за щаблем.

Роман-притча відомої письменниці родом із Башкирії входить до списку обовʼязкових до прочитань книжок.

Попередній пост
Холостяк 12
«Холостяк 12»: дивитися онлайн 2-й випуск від 04.11.2022
Наступний пост
Олена-Крістіна Лебідь
Олена-Крістіна Лебідь розповіла про рідний Херсон: «Чекаю тебе на перше побачення після довгої розлуки»

Новини партнерів

Fresh

Шоубіз

«МастерШеф 13»: дивитись онлайн 11 випуск від 20.04.2024

У новому випуску шоу «МастерШеф 13» учасникам доведеться вивчити кодекс кулінарних правопорушень, аби не нести відповідальності на битві чорних.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Велика субота: традиції та головні заборони перед Великоднем

Субота перед Великоднем – це святий день, який надає унікальну можливість для роздумів та духовного оновлення.
Психологія

Мультфільми для 3-річних дітей: розвиваємо мислення та уяву

Найкращий вибір мультфільмів для дітей 3 років.