Ольга Сумська та інші зірки відвідали презентацію документального фільму «Гуманітарний ресторан»

MAFIA
MAFIA презентувала у Києві перший документальний фільм «Гуманітарний ресторан».

Війна – це не лише велика трагедія, а й можливість згуртуватися, аби допомагати іншим. З перших днів повномасштабного вторгнення родина рестораторів Тараса та Оксани Середюк об'єднала 36 своїх закладів по всій Україні в один «Гуманітарний ресторан MAFIA» заради допомоги у тилу та на фронті. За час війни компанія приготувала понад 2 млн безкоштовних обідів, цей рекорд відзначив журнал Forbes. Про це команда створила свій перший документальний фільм і запросила гостей та партнерів на презентацію.

Оксана Середюк

Підтримати заклад прийшли зіркові гості: акторки Ольга Сумська і Анна Сагайдачна, популярні радіоведучі Вікторія Зубрейчук та Андрій Ткачов, відома блогерка Міла Кузнєцова, співачка Софія Єгорова та багато інших.

MAFIA

MAFIA

MAFIA

Ведучий вечора Андрій Чорновол розповів, що команда гуманітарного ресторану проїхала сотні кілометрів, щоб зафільмувати документальні кадри нової історії: зруйновані заклади, черги за їжею та схвильовані обличчя людей, які були в епіцентрі гуманітарної катастрофи…

Андрій Чорновол

Лише за перші 100 днів війни команда ресторану приготувала 1.536 428 комплексних обідів для потерпілих. Їжа доставлялася на залізничні вокзали в лікарні на деокуповані території та видавалась у «Гуманітарних ресторанах MAFIA» по всій України, особливо в регіонах, що найбільше постраждалих від активних бойових дій.

Найскладнішим було забезпечити логістику та дати людям команду виходити відкривати ресторани. Був великий супротив, багато хто боявся. Ми вирішили, що в кожному закладі має бути хоча б одна людина з нашої команди, яка б підтримувала там стандарти харчової безпеки та чистоти, слідкувала за порядком. А далі можна набирати місцевих волонтерів, пропонуючи їм приходити і працювати, коли зручно

– розповіла співвласниця ресторану Оксана Середюк.

Оксана Середюк

Також на заході презентували перший переможний бургер, кожен інгредієнт якого символізує окремий регіон України. Так, булка з зерна Миколаївщини, помідор – з Херсона, цибуля – Кримська, котлета – з харківської яловичини, бекон – Донецький. Страва вже є у меню ресторанів. 50% коштів від продажу бургерів заклад передає на Перемогу.

Крім того, команда представила фудтрак – ресторан на колесах, який курсуватиме прифронтовими зонами і годуватиме військових смачною їжею, щоб наші захисники відчували себе як вдома. Символічно, що авто прикрасили малюнками дітей із центру підтримки Бахмутян у Києві та Сєвєродонецької загальноосвітньої школи №14 Луганської області. Один із хлопчиків-переселенців на презентації впізнав свій малюнок на автівці, чим зворушив усіх присутніх до сліз.

MAFIA

MAFIA

MAFIA

MAFIA

Дякуємо вашому незламному, героїчному колективу за підтримку потерпілих українців у цей буремний час! Разом до Перемоги!

– написала після презентації на своїй сторінці в соцмережах акторка Ольга Сумська.

Ольга Сумська

Фото у тексті: Вальдемар Горлушко

Попередній пост
Леся Нікітюк
«Агресію і силу треба спрямовувати на спільного ворога»: Леся Нікітюк – про хейт
Наступний пост
Kyiv Forever
Kyiv Forever: у ТРЦ Gulliver відкрився виставковий проєкт до Дня Києва

Новини партнерів

Fresh

Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.
Шоубіз

POSITIFF розповів про свою нову кохану дівчину

За лаштунками зйомок інтелектуально-розважального шоу «єПитання» музикант POSITIFF розповів про спільні традиції з дівчиною.
Весілля

Олов'яне весілля: як відсвяткувати 10 років від дня весілля

Все, що вам потрібно знати про десяту річницю весілля.