Чим корисна рукола: ТОП-7 властивостей, про які ти не здогадувалася

рукола
Ця симпатична трава надзвичайно смачна. А користь руколи просто величезна: мабуть, її можна назвати рослиною-мультивітаміном!

Якщо почати перераховувати корисні властивості руколи, тоді не вистачить пальців обох рук! Обов'язково включи у своє меню цю унікальну зелень, якщо ти – прихильниця здорового харчування та хочеш жити довго та щасливо!

Група ретинолів, вітаміни групи В, вітамін С, токофероли, аскорбінова кислота, магній, кальцій, залізо, калій, мідь, цинк, селен, натрій... Навіть йод є у цих чудових листочках! Загалом, якщо ти ще не в числі фанатів, надихайся і приєднуйся!

ТОП-7 головних властивостей руколи, про які ти не знала

1. Ще в Стародавньому Римі руколу вважали найпотужнішим афродизіаком (так що коханого теж привчай до салатів).

2. Руколу рекомендують вагітним, щоб заповнити нестачу мікроелементів, при годівлі грудьми теж можна їсти салати з руколи (підвищує лактацію!).

3. Дітей потрібно привчати їсти її, щоб зміцнювати імунітет та кісткову систему.

4. Руколу пропонують як профілактику онкозахворювань, для зміцнення судин та зниження рівня холестерину в крові.

руккола

5. Регулярне вживання цієї рослини нормалізує обмінні процеси в організмі, покращує травлення та зміцнює нервову систему. Все це допомагає тобі виглядати молодшою!

6. Рукола незамінна для тих, хто страждає на виразку шлунка або гастритом. В Америці гастроентерологи використовують метод лікування виразкових захворювань, що ґрунтується на вживанні руколи. Адже вона захищає стінки шлунка та зміцнює їх.

7. Ну і найголовніше для жінок: 25 ккал у 100 г! Можна їсти на своє задоволення.

Купуючи руколу, дивися, щоб листочки були бадьоренькими. Чим менший розмір, тим вища ймовірність гіркуватості. Пам'ятай, що салати із цією зеленню потрібно з'їдати відразу після приготування. Різати руколу не потрібно. А якщо тобі трапиться величезне листя, порви його руками. Рукола відмінно поєднується з різними сирами (пармезан, фета та моцарела – найкращі партнери для цієї зелені).

руккола

Салат з руколою – неодмінна страва у меню кожного ресторану італійської кухні. Втім, сьогодні страви з руколою подають практично в будь-якому кафе, а купити зелень можна вже не лише в супермаркеті, а й бабусь.

Рукола: протипоказання та шкода

Дивовижна особливість цієї чудової рослини в тому, що рукола практично не має протипоказань! Виняток – люди з алергією чи індивідуальною непереносимістю цього продукту.

Попередній пост
Масляна
Масляна: 5 способів творчої подачі млинців
Наступний пост
горіхи
5 важливих причин, чому варто їсти горіхи щодня

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Групи підтримки – що це таке і чому вони корисні? Розповідає психологиня

Влучне сказане добре слово, обійми, повідомлення «Я в тебе вірю», та навіть посмішка незнайомця чи незнайомиці впливають на наш емоційний стан.
Весілля

Фаянсове весілля: як відсвяткувати 9 років від дня весілля

Дізнайтеся, як зробити фаянсове весілля незабутнім і особливим.
Психологія

Страх змін: що це і як не дати йому вплинути на ваше життя?

Психологічний підхід до подолання страху змін.
Шоубіз

«У шкіряній куртці та боді»: Лілія Ребрик продемонструвала сміливий образ після третіх пологів

Ведуча проєктів на телеканалі «Дім», актриса Лілія Ребрик поділилася пікантним фото.