Коралове або полотняне весілля: як відзначити 35-ту річницю шлюбу

Коралове або полотняне весілля
Ювілейна дата 35 років від дня весілля має подвійну символіку. В одному випадку цей день у житті подружжя називають полотняним весіллям, в іншому – кораловим.

Полотно символізує міцність взаємин, а корал уособлює сімейний добробут.

Традиції на коралове весілля

Відзначають полотняне або коралове весілля з розмахом. Традиційно 35 років спільного життя святкують поза стінами будинку. Згідно зі старовинним обрядом, подружжя напередодні урочистостей роз'їжджається родичами, забираючи з собою будь-який предмет, що належить другій половині.

Чоловік із дружиною зустрічаються лише рано-вранці в день святкування 35 років спільного життя. За традицією, обряд зустрічі після вимушеної розлуки має відбуватися на березі річки або морського узбережжя. Тут пара знову визнається в дбайливо зберігається всі ці роки кохання, і обмінюються подарунками.

Що подарувати на 35 років від дня весілля

За традицією чоловік дарує дружині 35 розкішних яскраво-червоних троянд, що символізують безмірну подяку за кожен рік, прожитий разом. До ювілею дружинам прийнято дарувати коралові прикраси - намисто, сережки, каблучки, намиста.

мужчина и женщина

Дружини на 35 річницю від дня весілля чоловікам дарують:

  • комплект запонок зі шпилькою для краватки;
  • дорогий портсигар із запальничкою;
  • ювелірні прикраси;
  • шкіряні аксесуари.

Оригінальним презентом чоловікові на 35-річчя спільного життя вважається подарункова версія авторучки типу Паркер із кораловою інкрустацією.

Сценарій, як святкувати 35 років спільного життя

Ідеальним варіантом для проведення ювілейної дати є оренда прибережного кафе. Тому посиденьки у стінах власного будинку на 35-річчя спільного життя в оточенні численних родичів та друзів скасовуються.

Традиційно на 35 річницю від дня укладання шлюбу споруджують арку, обвиту стрічками та кулями червоного кольору. Колірна палітра урочистості містить усі відтінки червоного, лососевого, ніжно-рожевого кольору. В одязі перевага надається яскравим кольорам. Сукня подружжя до дня святкування 35 років від дня весілля шиють із матеріалу коралового кольору, а лацкан піджака чоловіка прикрашають червоною квіткою або коралового кольору стрічкою.

мужчина и женщина

Обідній стіл застеляють червоним скатертиною. Білі столові сервізи та прозоре скло келихів виглядає особливо урочисто на яскраво-червоному тлі.

Прикрашають обідній стіл на весілля 35 років спільного життя зрізаними квітами без аромату.

У меню обов'язково мають бути страви з морепродуктів, а також традиційна заливна щука. З напоїв на 35 років спільного життя воліють червоні вина та шампанське кольори коралів. На стіл виставляють багато прозорих напоїв та чистої негазованої води.

Що подарувати друзям, батькам на 35 років шлюбу

Особливою традицією дня святкування 35 років подружнього життя вважається величезний пиріг. Хазяйка сама повинна приготувати випічку. Пиріг подають на самому початку урочистості, і тільки після цього подружжя починає приймати привітання з 35-річчям спільного життя. Розпаковувати подарунки прийнято лише наступного дня.

Друзям прийнято дарувати полотняні комплекти:

  • постільної білизни;
  • серветок зі скатертиною;
  • рушників;
  • покривав.

Традиційно до дати 35-річчя спільного життя даруються предмети для інтер'єру – настільні лампи, скриньки, статуетки, сувеніри, обереги та амулети, інкрустовані коралом.

Попередній пост
Кришталеве весілля
Кришталеве весілля: як відзначити 15 років шлюбу
Наступний пост
весілля
Кохає, але не одружується: 7 причин, чому чоловік затягує із весіллям

Новини партнерів

Популярне

Сервіси