Рубінне весілля: як відсвяткувати 40-річчя весілля

Рубінне весілля
Зворушливу і водночас грандіозну дату 40 років спільного життя називають рубіновим весіллям. Символом дати криваво-червоний корунд обрано не випадково.

За чотири десятиліття народилися діти та виросли онуки. Рубін символізує кров подружжя.

Традиції на рубінове весілля

У рубінового весілля 40 років спільного життя існує особливий ритуал. У день сорокаріччя від дня укладання шлюбу подружжя знову обмінюється обручками. Але тепер це нові інкрустовані рубінами дорогі персні.

традиции на рубиновую свадьбу

Що подарувати на рубінове весілля один одному

Привітання із сорокаріччям спільного життя супроводжуються дорогими подарунками. На круглу дату 40 років шлюбу заведено дарувати один одному коштовності. У подарунок від дружини чоловік отримує ювелірні вироби:

  • перстень із рубіном;
  • набір, що складається із запонок із затискачем для краватки з великим червоним корундом;
  • рубіновий браслет.

Справжній чоловік, який прожив 40 років у шлюбі, не може вдарити у бруд обличчям. Дружині на рубінове весілля чоловіком даруються дуже цінні подарунки:

  • ювелірний гарнітур – сережки та кільце з великими корундами;
  • рубіновий комплект, що складається із браслета з кулоном;
  • витончену брошку, усеяну рубінами, якщо дружина тяжіє до подібних речей;
  • намисто з криваво-червоного каміння

Фішка полягає в тому, що подарунки на 40 років спільного життя ювіляри роблять іменні. На звороті виробу роблять гравірування пам'ятної дати з ім'ям чоловіка.

подарки на рубиновую свадьбу

Як гарно відзначити 40 років подружнього життя

Ювілей 40 років спільного життя намагаються відсвяткувати поза стінами будинку, резервуючи невеликий ресторанний зал або бронюючи столики у кафе. За 40 років сімейного життя кількість родичів у подружжя зросла, щонайменше втричі, і приймати поздоровлення з ювілейною датою від численних гостей у домашніх умовах просто некомфортно.

Орендований зал декорують у найкращих традиціях відзначення знаменної дати. Стіни на ювілей 40-річчя подружнього життя прикрашають червоними кульками. Колір текстилю у залі має відповідати символіці урочистості. Обідні столи застеляються червоними або бордовими скатертинами. У тон підбираються текстильні серветки. Для урочистості 40 років спільного життя на стіл виставляється білий та прозорий посуд. Згідно з традицією, на ювілей готується торт або пиріг із червоними ягодами – малиною, вишнею, полуницею.

На рубіновому весіллі має бути багато кольорів. Ними прикрашають столи та стіни. Також необхідний сценарій для урочистого відзначення 40 років спільного життя. На свято з нагоди 40 років спільного життя подружжя має бути одягнене в ошатні та зручні костюми з елементами рубінового кольору. За столом заведено демонструвати подарунки, подані подружжям одне одному.

Празднование рубиновой свадьбы

Що подарувати друзям чи батькам на рубінове весілля

Прийнято широко відзначати дату 40 років спільного життя подружжя. На святкування ювілею запрошуються найближчі друзі. Вітають із 40-річчям спільного життя діти та онуки, які й організовують святковий захід.

Друзям на річницю 40 років спільного життя дарують ювелірні прикраси, а також вироби із високоякісною імітацією червоного корунду.

Нерідко презентують дорогу шовкову або атласну постільну білизну багряного кольору. Антикварний підлоговий годинник також може порадувати подружжя, адже механізм годинника, як відомо, працює на рубінах.

Діти своє привітання з 40-річчям спільного життя батьків можуть доповнити путівкою до круїзу екзотичними країнами. Але подібні подарунки узгоджують з огляду на вік ювілярів.

Наступний пост
Кришталеве весілля
Кришталеве весілля: як відзначити 15 років шлюбу

Новини партнерів

Популярне

Сервіси