Пряные груши в вине: вкусный и изысканный десерт (рецепт)

Пряные груши в вине: вкусный и изысканный десерт (рецепт)
Этот десерт, позаимствованный из французской кухни, стал кулинарной классикой. Подают «пьяные груши» со взбитыми сливками, мороженым или сыром маскарпоне.

Ингредиенты:

6 твердых груш, 2 апельсина, 110 г сахара, 30 г коричневого сахара, 7 бутонов гвоздики, 500 мл красного вина, 2 ст. л. сока лимона, 1 палочка корицы, ванилин, веточка мяты.

Приготовление:

С апельсина срежь цедру, выдави сок. Смешай сахар, сок лимона и апельсина, цедру, сахар, ваниль, вино и специи.

Груши очисти от кожуры и положи в кастрюльку с пряностями. Поставь на огонь, доведи до кипения и готовь на слабом огне в течение 20 минут.

Выложи груши на тарелки. Оставшуюся жидкость процеди и увари до сиропа. Остуди. Полей груши сиропом, укрась дольками апельсина и листьями мяты.

Попередній пост
Стиль звезды: Оксана Марченко в прозрачном платье (фото)
Стиль звезды: Оксана Марченко в прозрачном платье (фото)
Наступний пост
Cистема правильного питания от знаменитого Голтиса
Cистема правильного питания от знаменитого Голтиса

Новини партнерів

Fresh

Краса

7 лікувальних та естетичних процедур осені для здоров'я та краси

Ще кілька тижнів – і настане осінь, благодатна пора для багатьох лікувальних та естетичних процедур.
Психологія

Страх сирен, гучних звуків під час війни: психологиня розповіла, як з ним впоратися

Звуки сирен, вибухів та навіть звичайної грози стали новою фобією українців. Усім нам тепер відомо, як це – боятися за власне життя та своїх рідних, хотіти кудись сховатися.
Психологія

Не на часі? Святкувати чи ні радісні дати: поради психолога

Війна, а у тебе весілля, ювілей, хрестини. Відкласти їх до перемоги чи влаштувати свято?
Showbiz

Люди виходили з машин та хором кликали Басю: Олена Фроляк розповіла про домашню улюбленицю

8 серпня, у Всесвітній день котиків, ми згадуємо різні історії про наших пухнастиків. Адже ці милі вусо-лапо-хвостики наповнюють життя фарбами.