Діти і солодощі: що, коли і скільки можна їсти?

Діти і солодощі
Статья эксперта
Ні для кого не секрет, що діти полюбляють солодке. При одній лише згадці про різнокольорові цукерки, желейки та шоколадки в малих ласунів аж слинка тече.

Валентина Ковальчук
Врач-педиатр, нутрициолог.

Цьому є і виправдання, адже для активного проведення часу, рухливих ігор потрібні великі затрати енергії, а їх поповнює глюкоза, а простіше цукор, що міститься в солодощах. А як обирати корисні солодощі, що наповнюють малюка енергією але не містять надлишкового цукру я розповім у цій статті.

За даними Американської Академії Педіатрії діткам до 2-х років цукор вживати не рекомендовано, а після 2-х років-не більше 25 грамів на добу (приблизно 6 чайних ложок). Причому рахується не лише додатковий цукор, який ми кладемо до каші, чаю чи компоту, а й цукор у готових продуктах, які споживає дитина (печиво, йогурти, соки).

дети и сладкое

Варто надавати перевагу продуктам без цукру у складі. Але часто він може «ховатися» під виглядом мальтози, кукурудзяного сиропу, патоки та меду.

Скільки ж цукру міститься у найулюбленіших смаколиках?

До прикладу у батончику Snickers 7 ч.л. цукру, пакетик M&Ms -7.5 ч.л. цукру, в склянці Coca-Cola (0.33l) - 8.5 ч.л. цукру.

Натомість у фруктах, наприклад бананах міститься 3 ч.л. цукру, а в малині - 1ч.л.цукру, а ще й з десяток корисних вітамінів та мінералів.

Чудовою альтернативою окрім фруктів на перекус можна обрати злакові цільнозернові батончики без цукру, фруктову натуральну пастилу, горішки або ж чорний шоколад. Йогурт найкращий домашнього приготування з додаванням улюблених фруктів та ягід, а за магазинні соки з пакету значно корисніші домашні фреші із сезонних фруктів та овочів.

дети и сладкое

Коли ж оптимальний час для споживання солодкого?

Дослідження показали, що максимальний рівень інсуліну (гормон підшлункової залози, що знижує рівень глюкози в крові) після прийому їжі не залежить від часу доби. Тому сміливо можете дозволити малюку поласувати солодким як вранці, так і у вечірній час доби.

Головне це правильно сформувати раціон дитини, щоб солодощі приносили не лише радість, а й користь.

Фото в тексте: Стоковые изображения от Depositphotos

Предыдущий пост
Ворміл Фіто
Профілактика паразитів з Ворміл Фіто – це гарантія здорового організму дітей та дорослих
Следующий пост
клімакс без проблем
Не квап час менопаузи: як пережити клімакс без проблем

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна