Лікар розповів, як уберегти себе від холери та інших кишкових інфекцій в умовах війни

холера
З'явилися чутки про те, що під час бойових дій дуже швидко поширюється холера. Доктор Євген Комаровський розповів, що насамперед необхідно зробити.

Сьогодні в багатьох містах України катастрофічна нестача води. Навіть якщо її все ж таки доставляють в зруйновані місця, постає питання щодо якості. Незабаром почнеться спека, тому ризик появи кишкових інфекцій багаторазово зростає. Вже йдуть розмови про холеру, але це захворювання не виникає на рівному місці: хтось має приїхати в нашу країну з холерою, щоб нас усіх заразити.

Проте кандидат медичних наук Євген Комаровський наголосив, що головним джерелом поширення холери – найнебезпечнішого кишкового захворювання – є вода, яку люди використовують для пиття.

Але сьогодні існує безліч засобів для дезінфекції води. Здебільшого вони виробляються на основі хлору й здатні знезаражувати її в будь-яких джерелах. Тому навіть при правильному застосуванні вода після використання цього засобу трохи пахне хлором, але її можна пити.

холера

Однак регулярна проблема навіть у мирний час полягає в тому, що для пиття люди використовують оброблену воду, а зуби чистять не дуже якісною водою. Чищення зубів, навіть якщо вам здається, що ви не ковтаєте воду, достатня причина, щоби отримати кишкову інфекцію

– сказав експерт.

Якщо у вас з'явилися болі в животі та діарея, зазвичай це вірусна кишкова інфекція.

Головне, що ви повинні знати: якщо багато рідкого калу і в ньому немає крові – тоді треба пити велику кількість рідини. Якщо ж калу небагато, але в ньому є кров, і ви часто ходите в туалет – обов'язково зверніться до лікаря, тому що це може бути бактеріальна інфекція і вам знадобиться антибіотик

– порадив лікар-педіатр вищої категорії.

Предыдущий пост
біль у спині
Лікар пояснив, чому стрес може спричинити біль у спині
Следующий пост
рівень стресу
Лікар розповів, чи існують такі вітаміни, які допоможуть знизити рівень стресу

Новости партнёров

Fresh

Астрология

Таро гороскоп на май 2024 года: что ждет вашего знака Зодиака

Что ожидает в финансах, в любовной сфере одинокой и людей, находящихся в отношениях и совет карт, на май 2024 года для каждого знака Зодиака.
Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.