Освіта майбутнього. Сценарії та виклики: як пройшов бранч за участю Лілії Гриневич та Наталії Лимонової

Освіта майбутнього
Бранч "Освіта майбутнього" - спільний проєкт Інни Гелетюк (Катющенко), власниці EdiMedia, засновниці проекту Connecting Women, премії "Жінка України" та Наталії Лимонової, засновниці освітньої платформи GIOS, співзасновниці ГО Digital Future of Education, лауреатки премії "Жінка України".

Спікеркою бранчу була запрошена Лілія Гриневич, перша міністр-жінка освіти і науки за часів незалежної України, кандидатка педагогічних наук, почесна сенаторка УКУ. Ініціяторка трьох фундаментальних реформ освітньої та соціально-гуманітарної сфери: запровадження системи ЗНО, розробки та ухвалення нового ЗУ "Про вищу освіту" та реформи середньої освіти "НУШ".

Освіта майбутнього

Наталія Лимонова, Інна Гелетюк (Катющенко), Лілія Гриневич

Гостями бранчу стали жінки - власниці та керуючі приватними школами з різних міст України.

Освіта - це sine qua non, важливість отримання знання - беззаперечна. Але яку саме освіту ми маємо на увазі? Які майбутні шляхи її розвитку в оцифрованому та занадто швидкоплинному світі?

Освіта майбутнього

Інна Гелетюк (Катющенко)

На бранчі поспілкувалися на тему "Майбутнє освіти", яка повинна хвилювати усіх, для кого небайдуже, що станеться з наступними поколіннями і в яку сторону вони поведуть як і державу, так і людство.

Освіта майбутнього

Наталія Лимонова

Якою має бути освіта для нового покоління? По-перше, є потреба в нових технологічних рішеннях, що зможуть конкурувати з цифровим контентом. По-друге, в центрі уваги повинен бути індивідуальний і колективний добробут.

Освіта майбутнього

Лілія Гриневич

Увага НУШ повинна бути не тільки на здобуття учнями широкого набору знань, але і вміння їх застосовувати. Категорія "well-being" або "добробут" (у більш не матеріальному сенсі) надзвичайно важлива, має щонайменше 5 аспектів: духовний, емоційний, емоціональний, фізичний та соціальний. Сучасна освіта повинна не тільки орієнтуватися на суму знань, але і враховувати розвиток усіх цих аспектів для добробуту дитини.

Ми повинні навчити дітей творити свою ідентичність та критично мислити в умовах великого обсягу інформації. © Лілія Гриневич

Освіта майбутнього

Як каже Лілія Гриневич: "Ми всі маємо цифрову ідентичність, але наші діти використовують її значно більше".

Освіта майбутнього

У цифрову еру до "well-being" накладаються нові вимоги, пов’язані з цифровою ідентичністю, і наші освітні програми повинні відповідати цим викликам. Добробут у цифрову еру має такі аспекти: вміння справлятися з кібер-ризиками (фейкові новини, онлайн-грумінг, мова ворожнечі), відповідальність за онлайн поведінку (булінг, залежність), створення нових цінностей у цифровій економіці.

Освіта майбутнього

В державному стандарті НУШ теоретичний базис поняття "добробут" прописаний, але існує необхідність застосувати цю категорію на практиці через нові методики, цифровий та фізичний контент.

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Нова школа обов'язково вимагає нові компетентності, наприклад, м’які (соціально-емоційні) навички, пов’язані з когнітивною регуляцією (контроль уваги, інгібіторний контроль, робоча пам'ять/планування, когнітивна гнучкість), емоційними процесами (знання/вираження емоцій, регулювання емоцій/поведінка, емпатія/сприйняття перспективи), соціальними/міжособистісними навичками (розуміння соціальних сигналів, вирішення конфліктів, просоціальна поведінка) та додатковими навичками (такими, як критичне й системне мислення).

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Одна з великих проблем впровадження нових компетентностей - відсутність централізованого підвищення кваліфікації вчителів. Це може призвести до того, что обгортка буде називатися НУШ, а всередині буде відбуватися старий, класичний процес.

Освіта майбутнього

Для реформи освіти також важливе суспільне визнання професії вчителя, яке поки що в Україні відсутнє.

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Як каже Лілія Гриневич: "Основні фактори - стабільність, стійкість, інноваційність - можна забезпечити лише через створення нових цінностей, і це має стати частиною навчального процесу".

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Жінка - найбільша цінність. У цьому переконаний партнер нашого заходу — Ювелірний Дім ZARINA, що вже понад 20 років формує ювелірну моду в Україні. Прикраси від ZARINA — це джерело сили і інструмент для розкриття потенціалу кожної жінки. Гості бранчу з задоволенням приміряли прикраси від ZARINA.

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Б’юті партнером виступив бренд Eau Thermale Avène (Франція). Eau Thermale Avène був створений 30 років тому. "Здорова шкіра – запорука комфортного життя". В основі кожного продукту Eau Thermale Avène - термальна вода з унікальним мінеральним та біологічним складом, яка зберігає свої надзвичайні властивості завдяки тому, що виробництво відбувається в стерильних умовах безпосередньо біля джерела. Бренд Eau Thermale Avène - 30 років досліджень, вдосконалення, досвіду та турботи.

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Кожна гостя бранчу отримала розкішні б’юті подарунки від Avene.

Модний партнер заходу - український бренд COVER, що створює одяг у стилі «розслабленої неокласики» та пропагує інтелектуальну жіночність. Важливою місією бренду є боротьба зі стереотипами краси, сексуальності, та ролі сучасної жінки у світі. 

Для тих, хто задає ритм світу.

Освіта майбутнього

Освіта майбутнього

Наталія Лимонова та Інна Гелетюк в одязі від COVER

Партнером заходу також виступив Pastourelle – перший в Україні виробник м’яких сирів винятково у білій благородній плісняві за класичною французькою традицією, що посилена сучасними технологіями безпеки та екологічності. Місія Pastourelle - розвивати культуру та естетику споживання вишуканих продуктів з користю для здоров’я.

Освіта майбутнього

Відвідувачів заходу гостинно приймав ресторан Shah-Plov – східна казка, вишукана легенда, що ожила у самому центрі Києва.

Освіта майбутнього

Особливу подяку висловлюємо фотографу заходу Сергію Гриценко.

До зустрічі на наступному бранчі, наші найяскравіші пані!

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна