Як назавжди позбутися від енергетичних вампірів, навіть якщо ваше оточення на 90% складається з них

енергетичні вампіри
P
Що робити, якщо у вашому оточенні є енергетичні вампіри? І чи існують вони насправді?

Гештальт-терапевт Ігор Погодін в подробицях розбирає цю тему.

У вас є люди, після спілкування з якими ви відчуваєте себе, "як вичавлений лимон"? Ви зустрічаєтеся, спілкуєтеся на, здавалося б, звичайні теми і не відчуваєте дискомфорту чи напруги. Але вже через 15 хвилин такого спілкування відчуваєте виснаженість.

З'являється думка: "Здається, він висмоктав з мене всю енергію". Звідси й з'явилося поняття "енергетичний вампір".

Я вважаю, що енергетичних вампірів не існує. Це хороша новина.

Але є й погана. Якщо вам здається, що такі люди оточують вас, швидше за все, ви так поводитеся зі своїм життям, що знищуєте самі себе.

І ця відповідальність тільки ваша.

Як ви труїте самі себе

Уявімо, у вас є подруга, яка любить поскаржитися на свого чоловіка вам по телефону. Вона дзвонить, 4 години розповідає, як він зрадив її з черговою секретаркою. Ви не хочете чути цього. Але змушені (ви ж подруга). Ви кладете трубку і в найближчі 2-3 години просто лежите і дивитеся в стелю. Тому що не хочете і не можете нічого робити.

Хто винен у цьому?

Думка про енергетичних вампірів наштовхує на те, що подруга забрала у вас енергію. Але енергія пропадає не через те, що хтось щось розповів вам. А через те, що ви відчуваєте і переживаєте під час цього діалогу.

Ви ігноруєте свої почуття. Відмовляєтеся висловлювати власну огиду, злість і втому. Перестаєте регулювати кордони і труїте себе цими самими емоціями.

Ви боретеся зі своїми почуттями і своїм життям, що призводить до виснаження.

Чи можете ви в такій ситуації скаржитися на людину, якій потрібно кудись подіти свої негативні почуття та емоції? Вона бачить в вас того, хто може вислухати і розділити такі моменти. У неї немає психотерапевта. Ним виступаєте ви в цій ситуації.

Як "включити" свої почуття

Дайте собі свободу. Перестаньте стримуватися. Відчуваєте злість? Проявляйте її. Радієте за людину? Робіть це щиро. Втомилися від розмови? Прямо скажіть про це.

Як тільки ви зробите це, від виснаження не залишиться і сліду. І, головне, ніхто не стане відноситься до вас гірше через те, що ви чесні. В першу чергу з собою.

Розмовляти з тими, кого раніше ви вважали енергетичними вампірами, стане набагато легше. У якийсь момент ви зловите себе на думці, що відчуваєте себе цілком комфортно навіть після 4 годин розмови.

90% цих людей НЕ підуть. Вони залишаться у вашому житті. Думаєте, вони зміняться? Ні. Це ті ж люди з тими ж звичками, думками і потребами.

Ключові зміни відбудуться з вами.


Цю та інші корисні теми по психології Ігор Погодін докладно розбирає на своєму YouTube-каналі. Вже опубліковано понад 160 відео, кожне з яких може змінити ваше життя на краще. Дивіться.

Предыдущий пост
Первые конфликты в паре
Первые конфликты в паре: как найти общий язык и предотвратить недопонимание
Следующий пост
секс
Вернуть страсть! 5 способов добавить огня в отношения

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна