Ведуча Анна Панова зіткнулася з окупантами на порозі свого будинку

Анна Панова
«Не відкривайте нікому двері. Не можна». Скільки разів за дні війни ми чули ці слова... Ведуча новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Анна Панова на своєму досвіді переконалася в тому, що може статися далі.

Війна не робить виключень. Ми кожен день стикаємося з такими ситуаціями, які важко уявити в мирний час. Ведуча Анна Панова розповіла в соцмережі, що сталося декілька днів тому з її родиною.

Нещодавно біля її дачі, за 50 км від Києва, на сільській дорозі з’явилися танки. Незабаром двоє військових вийшли з броньованої машини і попрямували до хат, озираючись довкола. Зрештою, постукали в хвіртку ведучій.

«Добрый день», – мовили, усміхаючись, люди у формі з автоматами та георгіївськими стрічками, – розповіла Анна Панова. – «Нам нужна ваша помощь. Можно, мы у вас тут на участке две своих машины поставим?»

За словами ведучої новин «Сьогодні», вона й її чоловік одразу зрозуміли, що окупанти використовують цивільних як живий щит. Але все ж таки Анна Панова наважилась спитати, чи можна поїхати з хати.

«Ще кілька хвилин паніки та жаху. Думки лише про маленьку дитину, яку я встигла перенести з її планшетом у ванну, – поділилась ведуча. – Що з нами буде? Що буде з малою?!»

Їх відпустили.

Ми швидко покидали в машину трохи речей і поїхали до знайомих у тому ж селі. Вони забрали нас до сусідів, в яких був погріб. І там, 20 людей на 20 квадратів ми провели ніч під обстрілами, – розповіла Анна Панова. – Дітей укутали ковдрами. А дорослі на свій страх і ризик піднімалися нагору, бо вміститися у погребі всім було нереально.

Анна Панова

За словами ведучої, росіяни встановили на виїзді з села блокпост з «їжаками» і не випускали машини цивільних. Її будинок вороги не залишали, зробивши з нього свою «базу», а також зробили собі штаб у будинку в центрі села, виселивши мешканців.

Наступного дня ми зважилися ризикувати, щоб якось врятуватися. Дочекалися паузи у стрілянині, почепили на машину білий прапор, я посадила маленьку доньку на коліна і ми поїхали до блокпосту на виїзді, – розповіла ведуча. – За кілька хвилин дороги я подумки попрощалася з життям. Ми страшенно боялись раптової кулі окупантів із якоїсь засідки. Та діватися було нікуди. Їхали вперед.

Перші 20 кілометрів дороги, за її словами, були як у фільмі про апокаліпсис. Але Анна Панова та її родина все ж таки добралися до українського блокпоста, за яким були наступні – теж ж нашим прапором.

Ворог залишився в її домівці, але родина все ж таки змогла врятуватись.

Фото у тексті: прес-служба каналу «Україна»

Предыдущий пост
Лілія Ребрик
Лілія Ребрик закликала російських артистів зупинити брехню їхніх журналістів і уряду
Следующий пост
Альона Вінницька
Альона Вінницька звернулася до росіян: «Ваш вождь людожер»

Новости партнёров

Fresh

Астрология

Таро гороскоп на май 2024 года: что ждет вашего знака Зодиака

Что ожидает в финансах, в любовной сфере одинокой и людей, находящихся в отношениях и совет карт, на май 2024 года для каждого знака Зодиака.
Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.