Захищають країну, шукають зниклих: ведучі каналу «Україна» розповіли, як допомагають наближати перемогу

Олексій Суханов
Понад два місяці українці протистоять повномасштабному вторгненню Росії. Щодня кожен прагне робити все, що під силу, задля тріумфу добра над злом. Ми розпитали, чим під час війни займаються популярні телеведучі.

Олексій Суханов долучився до лав територіальної оборони Києва. Ведучий соціального ток-шоу «Говорить Україна» переконаний – саме так зможе зробити все від нього залежне, аби бути максимально корисним для країни. 

Олексій Суханов

Крім того, Олексій Суханов став амбасадором музею пам’яті «Голоси мирних», заснованого Фондом Ріната Ахметова, і закликає українців ділитися власними історіями, щоб задокументувати й зберегти досвід кожної мирної людини про трагічні події війни.

Я хочу, щоб ми всі пам’ятали цю трагедію. І не просто статистику, пам’ятали українську трагедію в історіях, в обличчях людей, які з нею зіткнулися. Разом з вами ми збиратимемо свідоцтва мирних, які постраждали від війни. Вони стануть частиною наймасштабнішого музею пам’яті. У правді про війну, яку Росія розв’язала проти України, її народу, його права на самобутність і взагалі – проти його права на фізичне існування, важливі кожна людина, кожен голос. Ми задокументуємо всі сповіді, щоб без викривлень та цензури кожен у світі знав і пам’ятав, що переживають українці

– пояснив Олексій Суханов.

Підтримує економічний фронт Ігор Пупков. Популярний телеведучий запустив авторський проєкт «БІЗНЕС-ФРОНТ» про те, як конкретні бізнеси та підприємства працюють в умовах війни, яких успіхів досягають та як сприяють армії. З попередніх випусків глядачі дізнались про ремонтні бригади енергетиків, котрі ризикують життям, аби було світло в оселях, айтішників, що відбивають потужні кібератаки, перукарів, які допомагають вимушеним переселенцям та армійцям, а також про державні виплати постраждалим від війни, що коїться з цінами та чи реально зараз знайти роботу в Україні.

Руйнуючи наші міста, ворог намагається завдати потужного удару по українській економіці, знищуючи цілі виробництва та інфраструктури. Нам ще достеменно невідомо, яких збитків завдано державі, але ті, хто вистояв наразі роблять усе, аби підтримати нашу армію: працюють, сплачують податки, намагаються зберегти робочі місця, щоб скоріше здобути перемогу. Наш проєкт – саме про воїнів у тилу

– розповів Ігор Пупков.

Ігор Пупков

Аби допомогти тим, хто втратив зв'язок із близькими ведуча новин «Сьогодні» Юлія Галушка стала адміністраторкою одного із найбільших телеграм-каналів для пошуку дітей та дорослих. Адміністратори співпрацюють із Силами територіальної оборони, які також приймають запити про загублених. Крім того, в телеграм-каналі публікують списки евакуйованих зі всієї України. Користувачам можна легко орієнтуватися за допомогою хештегів із назвами міст.

Ми публікуємо оголошення про розшук і неймовірно тішимось, коли завдяки розголосу знаходяться люди. За кількістю повідомлень з того чи іншого міста ми точно знаємо, де найгарячіше, де вже кілька тижнів немає зв‘язку. Ці крики про допомогу у коротких оголошеннях про пошук боляче навіть читати

– поділилась переживаннями Юлія Галушка.

Юлія Галушка

Ведучий програми «Зірковий шлях», актор і ресторатор Даніель Салем у перші дні війни долучився до лав територіальної оборони Одеси. Наразі Даніель Салем служить у Збройних силах України. Захисники країни впевнені – перемога вже близько, і готові стояти до кінця.

Коли переступаєш межу, рубіж, треба чітко розуміти, що дороги назад немає. Коли мене запитують, чи страшно на передовій, я правду кажу: Страшно. Страшно. Страшно! Страшно! Але ми всі давали обіцянку, що ми обов'язково зустрінемося, обіймемося, візьмемося за руки, поцілуємось зі своїми близькими на землі. Ця обіцянка дає величезну впевненість у собі та в тих, з ким ти стоїш на передовій. Шкода, що я не можу розповісти більше…але перебуваючи там, я зустрів одесита, музиканта, художника, фермера, і всі мали один погляд - погляд впевненості, погляд гордості і чітке бачення нашої з вами перемоги! Люблю тебе, моя Україно!

– написав Даніель.

Даніель Салем

Володимир Остапчук активно займається волонтерством: шукає амуніцію, тепловізори, дрони, а також інше військове приладдя для благодійних фондів. Популярний шоумен координує зусилля української діаспори з Європи, разом з друзями організовує та розвантажує гуманітарну допомогу, що приходить у Київ. Крім того, Володимир Остапчук входить до добровольчих лав поліції. А нещодавно, канал «Україна» запустив на Youtube стендап-шоу «ДжонсоНьюз», відкривши окремий фронт боротьби, у якому безжальною зброєю став сміх над ворогом. Автор і ведучий проєкту в сатиричному тоні подає інформацію про російських окупантів та їхніх посіпак, висміює ворожу пропаганду, реалії російського сьогодення, міф про «другу армію світу» та її «вождя», влучним жартом підтримує настрій і бойовий дух українців.

Ми хочемо показати всьому світу, що ми нація з найкрутішим почуттям гумору. Навіть під обстрілами, навіть коли інші ламаються і не витримують, ми вистоїмо і обов’язково переможемо. Сміх і віра в Україну – головна зброя нашого проєкту!

– переконаний Володимир Остапчук.

Володимир Остапчук

З початку війни Марина Кухар підтримує волонтерів та допомагає біженцям з різних регіонів України з пошуком житла та облаштуванням на Закарпатті. Зокрема, ведуча новин «Сьогодні» дала притулок у будинку своєї мами чотирьом сім'ям переселенців з дітьми. Популярна тележурналістка впевнена, що будь-яка допомога - важлива.

Насправді немає різниці – чи ми у великій благодійній організації, яка робить масштабні справи, чи ми збираємося з подругами пекти печиво для наших військових, чи пускаємо у свій будинок незнайомих людей, які втекли від війни, чи донатимо кошти на амуніцію для наших Героїв на передовій, або просто рятуємо злякану тварину, яка втратила своїх господарів. З усіх цих великих та маленьких добрих справ – у темряві війни народжується світло перемоги

– зазначила Марина Кухар.

Марина Кухар

Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч повернулися в ефір улюбленої програми мільйонів – «Ранок з Україною». Ведучі розповідають про своє життя під час війни, діляться цінними порадами та збирають лайфхаки найкращих експертів про те, як: нагодувати родину за будь-яких умов, вберегти здоров’я, дати раду школярам, облаштувати собі безпечне місце й у тому всьому самим не втратити здоровий глузд.

Неймовірно скучила за нашими глядачами. Радію можливості бути корисною в цей страшний час. Разом з глядачами вчимося знову вимовляти «доброго ранку». Такі прості, але такі потрібні слова… Будемо згадувати, які ще існують кольори в цьому житті, окрім чорного та білого, які ще смаки бувають… Будемо шукати привід усміхатися. Будемо планувати. Мріяти. Будемо жити. Крок за кроком будемо йти до нашої перемоги. Разом! З кожним днем ставати сильнішими і розправляти плечі

– розповіла Лілія Ребрик.

Лілія Ребрик

Предыдущий пост
Зірковий шлях
У програми «Зірковий шлях» буде нова ведуча
Следующий пост
Ольга Сумська
Ольга Сумська розповіла про гіркі втрати під час війни

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна