Василіса Фролова, Даша Трегубова та інші зірки стали геоїнями соціальний проєкту про жінок «ЯК ТИ?»

ЯК ТИ?
Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації ГО «Ла Страда - Україна» презентує великий соціальний проєкт про жінок - справжніх українських героїнь: «ЯК ТИ?»

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка пішла в ЗСУ боронити свою країну.

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка збирає гроші, ліки, шукає топливо та нові для її будення речі: «тепловізори», «РПСки», «броніки»…

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка 24 лютого зібрала речі, взяла дітей і повезла рятуватись за кордон, довгими днями, тижнями в нікуди, а іноді ще й без грошей і зовсім не маючи планів і розуміння найближчого майбутнього.

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка переживає повітряні атаки в бомбосховищі вже п’ятий місяць.

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка йде «зеленими коридорами» евакуації.

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка їде в «швидкій» до гарячої точки.

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка веде інформаційну боротьбу, активну громадську діяльність. Вона не спить ночами, бо її війна в тилу.

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка вирушає на побачення через кордон до чоловіка. Бо в безпечне місце вона вивезла дітей на початку війни, а чоловік залишився в Україні.

Жінка - ГЕРОЇНЯ, яка залишила затишок вдома, вже звикла до чужих тарілок, фіранок та постілі

Єдине, що хочеться запитати у кожної жінки - ГЕРОЇНІ, у кожної українки: «ЯК ТИ?» і «Чи ХОЧЕШ ПОГОВОРИТИ про те, що накоїла війна у твоєму житті?»

Соціальний проєкт від «Ла Страда - Україна» створений за участю медійних жінок. Ведучі, акторки, лікарки, співачки, режисерки, авторки, вчительки, волонтерки, військовослужбовиці ЗСУ та просто мами (Василіса Фролова, Шура Рязанцева, Бажана, Тата Кеплер, Анна Оліцька, Анчу, Даша Трегубова, Бажана, Яна Алтухова, Аліна Діанова, Міла Єремеєва, Олександра Щебет, Тома ДЗЕ, Емма Шиманович, Яна Цибульська) розповідають свою історію про те, як війна змінила їх життя.

Даша Трегубова (акторка)

Я ніколи не думала, що нашим дітям доведеться побачити війну. А нам доведеться так на довго відкласти своє звичне життя і боротися - кожному на своєму фронті. Але я ще ніколи не відчувала стільки сили та впевненості. Ми повинні вийти з цього випробування переможцями - кожен з нас.

Даша Трегубова

Анастасія Гарбарук (психологиня, військова ЗСУ)

Початок повномасштабного вторгнення змінив моє життя на 180 градусів, з кар’єристки психотерапевтки-сексологині, молодої тренерки з Гештальту та сексології я перевтілилась спочатку у волонтерку, а з 1 квітня офіційно у бійчиню Збройних Сил України.⠀

Ні, я не була не передовій, хоча Київський березень місяць був за 8 км від передової, у моїй частині кожноденним. Тому можна вважати що на другій лінії в тилу я побувала. За п’ять місяців війни моя українська сила і бандерівська воля дала мені змогу створити волонтерську організацію, а згодом і благодійний фонд «Я буду твоїм тилом».

Анастасія Гарбарук

Моє постійне місце служби у Києві - одна з частин у відділі МПЗ.

  • Ми займаємось сповіщенням родин про загибель рідних, безвісти зниклих, про полон та зміну статусів, якщо такі відбуваються.
  • Ми займаємось ритуальними справами та почесно супроводжуємо Героя/Героїню в інший мирний світ.
  • Ми займаємося документаціями з приводу виплат та нарахувань по статусу вище вказаних бійців/бійчинь.
  • І паралельно ми займаємось психоемоційним станом активних бійців/бійчинь частини, як окремого так і групового призначення.

При можливому переведенні мене на передову я буду стрільчинею та тактичною лікаркою! Війна руйнує і надає можливості, як би це не звучало сюрреалістично. Війна - це привід позбавитись неважливого і дооцінити надважливе. Війна це гола правда подій, людей і навколишнього середовища.

Василіса Фролова (ведуча)

Пів року я живу з однією валізою, втративши все попереднє життя… Більше нічого говорити не хочу, бо не хочу жалітися. Я вірю і дуже чекаю на перемогу!

Василіса Фролова

Олександра Щебет (лікарка-невролог, волонтерка)

Я продовжила робити те, що можу найкраще - допомагати іншим, просто масштаб значно зріс. Я знайшла багатьох близьких духом людей і тепер достоту знаю, як вирізнити правдиво цінні речі у житті - і це зовсім не речі. І головне - я тепер повною мірою знаю себе справжню - свої слабкості, але і свої незнані досі сили.

Бажана (хіт-мейкерка, продюсерка, авторка)

Життя ніколи не буде, як колись. Нині це час змін. Ми змушені адаптуватись. Це нові можливості: стати краще, оптимізувати роботу, створити щось нове. До війни я багато працювала - писала пісні, створювала проєкти, я багато подорожувала. Ніби все це і залишилося в моєму житті, але подорожі стали інші, пісні стали інші, я стала сильніша, життя після страшної весни в Києві стало точно інше і цінніше.

Бажана

Медійні «ГЕРОЇНІ» соціального проєкту закликають всіх жінок не залишатися на самоті з проблемами, страхами чи складними переживаннями.

  • СКЛАДНО?
  • ХОЧЕШ ПОГОВОРИТИ? - розкажи нам «Як ти?»

Телефонуй

  • 116 123
  • 0 800 500 335

(кризова консультація відбувається на безкоштовних умовах за принципами анонімності та конфіденційності)

Предыдущий пост
Макс Барських
Макс Барських випустив святково-патріотичну пісню до Дня Незалежності
Следующий пост
українські ведучі
Цінуємо кожен прожитий день: українські ведучі зробили відверте зізнання

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна