Як правильно варити брюссельську капусту?

Брюссельська капуста
Брюссельська капуста продається всю зиму. Якщо ти навчишся її правильно варити, то у тебе завжди буде корисний гарнір, малокалорійний ланч на роботу або частування для друзів, приготоване за 20 хвилин.

Правильно варити брюссельську капусту необхідно не тільки щоб бона була смачнішою, але і для збереження користі цього дива чудесного. Користь брюссельської капусти варта окремого опису, але двома словами - це зміцнення імунітету, нормалізація роботи ШКТ, зниження рівня холестерину, поліпшення зору і навіть профілактика раку молочної залози. А ще 43 ккал за 100 г!

Чи достатньо, щоб навчитися правильно варити брюссельську капусту?

Заморожену капусту не розморожуй. Свіжу промий, зніми жовті листочки. Обріж корінець на 1 мм, зроби надріз на хрест на ньому. Так капуста провариться рівномірніше.

Варити брюссельську капусту краще у великій каструлі: під час приготування качанчики трохи набухають і збільшуються у розмірі.

брюссельская капуста

Варити свіжу брюссельську капусту потрібно в киплячій підсоленій воді трохи більш як 7 хвилин, а заморожену — трохи понад 12 хвилин після закипання. Не переварюй: стане м'якою, із запахом, але без вітамінів.

Щоб не було характерного запаху, додай кілька крапель лимонного соку в кінці варіння.

У пароварці брюссельську капусту потрібно варити 25 хвилин. У мультиварці брюссельську капусту варити 12 хвилин на режимі "тушкування".

Якщо капуста готова, її можна легко проткнути вилкою.

Найпростіший рецепт із брюссельської капусти: видавити трохи часнику на відварену капусту і полити сметаною. Можна також вологою обваляти в сухарях і обсмажити на вершковому маслі, можна посипати тертим сиром, але головне правильно зварити.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Шу з паштетом із копченої салаки
Шу з паштетом із копченої салаки
Наступний пост
Гречаний тост
Гречаний тост із квашеними томатами черрі, огірком та кількою

Новини партнерів

Fresh

Lifestyle

ТОП-9 подарунків для мами на День матері, які скажуть більше ніж слова

Наші ідеї допоможуть вам створити незабутній День матері.
Шоубіз

Даша Квіткова та Назар Задніпровський озвучили героїв сімейної пригоди «Уявні друзі»

Яскрава історія розповідає про дівчинку на ім’я Бі, яка виявляє, що може бачити Уявних Друзів – фантастичних істот, яких кожна людина коли-небудь вигадувала.
Lifestyle

Благодійне родинне свято «День щасливої матусі»

11 травня о 12:00, напередодні Дня матері, ТЦ GORODOK GALLERY запрошує мам та їх діток на неймовірне свято «День щасливої матусі».