Як їсти макарони та не гладшати: 5 порад фанатці пасти

паста
Якщо ти любиш макарони та хочеш бути худою, то, мабуть, різні види пасти приходять до тебе в голодних снах. Обійдемося без нічних кошмарів та зайвої ваги. Можна їсти макарони та не гладшати.

Готувати макарони дуже просто, а гладшати від них на 10 кг на рік взагалі виходить елементарно. Що робити з любов'ю до італійської кухні, потребою у вуглеводах та непереборним бажанням бути стрункою? Їсти макарони правильно. І не страждати від мізерного раціону. Ти побачиш: здорове харчування та правильне схуднення – це дуже смачно!

Їж з овочами, а не з м'ясом

Овочі до макаронів – чудове рішення. Помідори з пастою – класика! Але ще краще приготувати пасту з відвареною броколі або цвітною капустою або нарізати кабачок або цукіні тонкими скибочками та спасерувати з часником. Так набагато легше зменшити кількість власне пасти у твоїй страві, при цьому добре наїстись. Добре поєднуються всі види пасти зі шпинатом або з листками черемші, базиліка.

  • Загалом, ніякого фаршу: жири, що містяться в м'ясі, затримують в організмі вуглеводи. Тільки овочі. Іноді можна зробити пасту з морепродуктами.

Тільки тверді сорти та… дорожчі

Купуй макарони, спагеті та інші види пасти тільки із твердих сортів пшениці! Увага! Не з «добірних», а саме із твердих. Якщо такого напису на упаковці немає, не бери. Чим вищий вміст білків, тим якісніший і смачніший макарони. Якщо на пачці вказано вміст білків менше 11,5 г, не бери. Шукай такі, де білків 13-14 р. І, до речі, не женися за дешевими макаронами. Якісна паста коштує щонайменше 1 долар за 400 р. Сумно, але правда. І, до речі, дивися, щоб термін зберігання був не більше року.

  • До речі, ти знаєш, що якщо прийняти теплий душ перед вечерею, то їсти хочеться менше?

паста

Готуй половину порції

Кількість калорій у сухих макаронів і у готових сильно відрізняється, і становить готову страву 140-175 ккал на 100 г продукту. Обмежся порцією в 100-150 г, якщо не хочеш гладшати.

  • Як правильно схуднути, якщо ти їси макарони? Привчи себе робити 10-20 присідань перед початком приготування своєї пасти. Хвилина вправ вживанням їжі знизить апетит краще за будь-який спеціальний засіб.

Відмовся від жирного соусу

Так-так, карбонара – це класно! Але якщо ти хочеш їсти макарони та худнути, то вершки з жовтком тобі в цій справі не допоможуть. Кетчуп із майонезом – теж. Зроби соус зі свіжих або морожених помідорів з часником і зеленню (для цього на оливковій олії обсмаж часник, додай 2 очищених і нарізаних помідора, трохи цукру, солі, перцю та базиліка, тушкуй 5 хвилин) або подрібнений морозивний шпинат (виклади на сковороді з рослинною олією, дай розтанути, а потім приправ масу часником і перцем і змішай з пастою).

  • Не захоплюйся сиром. Якщо треш пармезан, то лише «припудри» свою страву. Непогано покласти в пасту тофу, адигейський сир або шматочки моцарелли.

паста

Їж у першій половині дня

Намагайся варити макарони альденте (з твердою серединкою): зазвичай так виходить, якщо чітко слідувати інструкції на упаковці. Їж їх у першій половині дня. Як це здійснити? Якщо слідуватимеш ще одному важливому правилу, буде нескладно. Їж макарони 1-2 рази на тиждень: у тебе вийде влаштовувати макаронний бенкет на вихідних у першій половині дня.

  • Щоб знизити ймовірність переїдання, дотримуйся правил «10 спокійних ложок»: «Перші десять ложок їж дуже повільно, настільки повільно, наскільки зможеш».

Звичайно, запивати макарони червоним вином – це дуже по-італійськи. Але серед рекомендацій для схуднення без відмови від макаронів є і така: випивати з невеликою порцією пасти склянку чистої води. Маленькими ковточками, протягом прийому їжі. За відгуками італійців та англійців – допомагає. Але тобі все ж таки рекомендуємо поговорити на цю тему з лікарем. Запивати їжі водою – питання дискусійне і дуже залежить від роботи ШКТ та кислотності.

паста

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
броколі
5 рецептів із броколі, які можна приготувати за 15 хвилин
Наступний пост
Як їсти солодке і не гладшати
Як їсти солодке і не гладшати: 7 ефективних порад ласунці до весни

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.