Замість кави: 5 продуктів, які заряджають енергією на весь день

енергія
Якщо після обіду ти відчуваєш сонливість і тяжкість у шлунку, значить, у ньому були зовсім не ті продукти, які заряджають енергією і бадьорять.

Виявляється, щоб не відчувати втому, потрібно вибирати продукти, які вивільняють енергію повільно, поступово підтримуючи організм у тонусі.

Такі продукти легко засвоюються, багаті на корисні інгредієнти та з легкістю перетворюють їжу в енергію.

Бадьора каша

Дієтологи радять починати день із вівсяної каші. Чому? Вівсянка містить багато клітковини, що допомагає довше не відчувати голоду. Ця каша – багате джерело магнію, білка та фосфору. Саме ці інгредієнти є дуже важливими для підтримки високого рівня енергії. А ще продукт містить вітамін В1 (тіамін), важливий для генерації енергії в організмі. При дефіциті цього вітаміну людина постійно відчуває втому.

овсяная каша

Сила горіхів

Мигдаль, кеш'ю, насіння кунжуту, соняшнику, гарбуза, волоські горіхи містять не тільки велику кількість корисних речовин, але й багаті на рослинні білки та омега-3 жирні кислоти. Вони допомагають боротися зі втомою та фізичною слабкістю.

орехи

Борці зі втомою

Бобові називають чарівними продуктами харчування. Вони чудово борються зі стомлюваністю завдяки вмісту корисних речовин та балансу білків та вуглеводів. Бобові служать чудовим замінником червоного м'яса - іншого білкового продукту, багатого на залізо, але вони легше перетравлюються, ніж м'ясо, тому організму не потрібно витрачати для цього багато енергії.

Бобовые

Енергія – у білку!

Ще одним обов'язковим продуктом у боротьбі зі втомою та сонливістю вчені вважають йогурт. Організм його швидко засвоює, отже, добре забезпечується енергією. Білок залишається у шлунку довше, ніж вуглеводи, тому він дає більше енергії. Тільки вибирай натуральний йогурт без консервантів та добавок!

йогурт

Цитруси піднімуть тонус

Яскраві плоди цитрусових узимку вже лише своїм сонячним кольором здатні підняти настрій. Апельсини багаті на провітамін А, який зміцнює судини головного мозку, нормалізує тиск, знімає стрес і покращує настрій.

Цитрусы

Найпростіший варіант антистресової терапії: з'їдай по одному апельсину щодня, краще вранці. Всього кілька часток помаранчевого фрукта дадуть заряд бадьорості на весь день - адже недаремно в усьому світі заведено починати день зі склянки натурального апельсинового соку! А якщо на тебе чекає важлива справа, яка потребує уваги та концентрації, вдихни аромат апельсина.

Попередній пост
імунітет
4 продукти, які слід вживати в холодну пору, щоб підвищити імунітет
Наступний пост
користь калини
7 причин, чому тобі варто їсти калину взимку та восени

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна