Корисні властивості вівсянки, про які ти могла не знати

вівсянка
Мрієш позбавитися пари зайвих кілограмів, але не знаєш, якої дієти краще вдатися?

Ми рекомендуємо зробити ставку на вівсяну кашу - ось побачиш, варто їй лишень з'явитися в раціоні, як надмірна вага відразу ж почне сходити нанівець.

Корисні властивості вівсянки

Вівсяна каша є чудовою поживною стравою, в якій міститься багато рослинного білка та таких амінокислот, як триптофан, метіонін, лізин, гістидин, цистеїн, аргінін. Білок регулює метаболізм жирів і ідеально підійде людям, які страждають від проблем із печінкою та серцево-судинною системою. Також вівсянка багата великою кількістю рослинних жирів (до 40%).

У вівсянці можна знайти масу найважливіших для здоров'я вітамінів (В1, В2, РР, С) та мінералів (калій, кальцій, магній, йод, фтор, фосфор, залізо). Завдяки такому складу, її рекомендується додавати в раціон людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту та високим холестерином. Овес також позитивно впливає на обмін речовин, стан шкіри та волосся, і навіть настрій.

Овсянка

Що ж до питань схуднення, то вівсянка є відмінним пригнічувачем апетиту. Це з її низьким глікемічним індексом і високим вмістом клітковини. Іншими словами, повільні (вони ж складні) вуглеводи, на які багата вівсянка, вимагають певного часу, щоб засвоїтися організмом, і тому енергію вивільняють дуже поступово. В результаті від таких вуглеводів наше тіло не набирає зайвої ваги, але при цьому довго зберігає почуття ситості.

Коли і як краще їсти вівсянку

Ідеальним часом для вівсяної каші вважається ранок. І тому є багато причин. По-перше, як уже згадувалося вище, вівсянка надає сил і надовго пригнічує апетит - а значить, поснідавши нею, тебе ще довго не тягтиме на різні перекуси та полуденки. По-друге, лише одна порція вівсяної каші містить майже всі необхідні нашому тілу поживні речовини: вуглеводи, вітаміни групи В, клітковину та мінерали. Цей продукт не тільки ефективно знижує рівень холестерину та цукру в крові, але загалом оздоровлює організм і налаштовує його на правильну роботу.

Але зверни увагу, що на сніданок потрібно готувати справжні вівсяні пластівці – у жодному разі не кашу швидкого приготування. У ній якраз багато зайвих компонентів - у тому числі цукру та консервантів.

Попередній пост
хурма
Чим корисна хурма: 10 корисних властивостей королька
Наступний пост
Готуємося до Великодня
Готуємося до Великодня: рецепти пасок на будь-який смак

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна