Як пофарбувати яйця на Великдень без шкоди для здоров'я: ТОП-6 способів

Як пофарбувати яйця на Великдень
Кожна господиня напевно має свій улюблений спосіб фарбувати яйця на Великдень, яким вона користується з року в рік. Але в кожної з нас настає такий момент, що хочеться спробувати щось нове.

Ми пропонуємо як альтернативу харчовим барвникам кілька натуральних способів, як пофарбувати крашанки своїми руками. Вони, звичайно, не будуть такими яскравими, зате точно не завдадуть шкоди здоров'ю.

Чорниця

Візьми чорницю, помий, якщо вона заморожена, то розморозь, і перемели в чаші блендера до кашки. Влий 1 ст. л. оцту і добре перемішай. Виклади варені яйця в суміш і залиши на 4 години. Через цей час вийми яйця і промокни серветкою. Для отримання різних відтінків можна взяти білі та коричневі яйця.

Шпинат

Пучок шпинату помий, залий необхідною кількістю води та проварити 10 хвилин. Опусти заздалегідь зварені яйця в розчин, щоб вони були повністю вкриті водою. Додай 1 ст. л. оцту та залиш на 4-6 годин. Будь готова до того, що в цьому випадку колір не буде яскраво-зеленим.

Как красиво покрасить яйца на Пасху

Цибулеве лушпиння

Візьми лушпиння різних кольорів: світле і темне. Залий трохи водою і провари її в різних каструлях близько 30 хвилин. Додай у кожну зварені круто яйця. Влий по 1 ст. л. оцту та залиш на 4-6 годин. Кілька яєць у розчині можна поставити в холодильник на ніч, тоді колір буде ще більш насиченим.

Червонокачанна капуста

Капусту помий, розріж на шматочки, виклади в чашу блендера і подрібни до кашоподібного стану. Влий 1 ст. л. оцту і добре перемішай. Виклади варені яйця в суміш і залиши на 4 години. Через цей час вийми яйця і промокни серветкою. Щоб отримати насиченіший колір, можна потримати кілька яєць довше.

Куркума

Яйця відвари круто. Розведи 2 ст. л. куркуми в 300 мл води, доведи до кипіння та зніми з вогню. Коли розчин трохи охолоне, додай 1 ст. л. оцту, щоб фарба добре закріпилася. Виклади яйця в розчин і залиши на 2-4 години. Вийми та дай висохнути. Можна для блиску змастити яйця олією.

Как красиво покрасить яйца на Пасху

Буряк

Буряк помий, очисть від шкірки, наріж шматочками в каструлю і залий водою. Поклади до неї попередньо нагріті до кімнатної температури яйця і провари всі разом 7-10 хвилин. Зніміть з вогню. Додай 1 ст. л. оцту, перемішай і залиш мінімум на 2 години. Через цей час вийми яйця і дай їм висохнути.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Користь сала
5 корисних властивостей сала, які тебе приємно здивують
Наступний пост
фрукти
3 фрукти, які можна їсти на дієті

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна