Харчовий технолог дала поради, чим замінити кам’яну сіль

кам’яна сіль
Харчовий технолог Олена Сидоренко в інтерв’ю з ведучими ранкового шоу «Ранок з Україною» каналу «Україна» Лілією Ребрик і Анатолієм Анатолічем розповіла, чи може морська сіль замінити кам’яну та які існують замінники найвідомішої приправи.

Експерти зазначають – сіль корисна для організма людини, але в певній кількості. Так, рекомендовано вживати всього 5 г солі на добу, а вона, як правило, є чи не в кожному готовому для вживанні продукті. Проте для кожної господарки на кухні сіль є обов’язковою складовою більшості страв.

Чим же замінити його – розповіла харчовий технолог Олена Сидоренко.

Соєвий соус

Це чудовий замінник солі. Він достатньо концентрований і має виражений смак, тож мінімальної кількості продукту буде достатньо для приготування м’ясних, рибних страв і навіть салатів.

соевый соус

Кубики бульйону

Експертка запевняє, склад цього продукту не є 100% натуральним і корисним, але в помірних дозах шкоди організму не скоїть. Тому в крайніх випадках можна користуватись і такими приправами.

Спеціальні приправи з вмістом солі

У таких сумішах багато прянощів і трав, тож вони будуть чудовою альтернативою солі. Як правило в них немає ароматизаторів і штучних замінників, а прянощі придадуть страві смаку і зменшать потребу додавання солі.

приправи

Морська сіль

Це таж сама сіль природнього походження, але виварена. За словами харчового технолога, морська сіль є кориснішою, ніж звичайна, адже в ній є багато додаткових мікроелементів. Але споживати можна лише харчову сіль, та, яка продається в аптеці чи косметичних магазинах виключно призначена для зовнішнього використання. Слід уважно читати склад, у ньому не має бути ароматизаторів і олій.

Сванська сіль

Сіль з різними прянощами. Вона досить часто використовується в приготуванні різних страв, особливо м’ясних.

Насамперед раджу менше споживати солі, адже всі готові вироби, які ви купуєте в магазині навіть кондитерські мають її у своєму складі. Тож за добу кожен споживає необхідну кількість солі. Крім того, використовуйте лимон чи грейпфрут – це додає пікантності страві так само як і прянощі. У нас є все для того, щоб ми не відчували дефіциту солі, навпаки – існує проблема її надлишку

– коментує харчовий технолог Олена Сидоренко.

Сванская соль

Попередній пост
каші
В умовах війни: 5 каш, які не потрібно варити, а просто запарювати окропом
Наступний пост
7 принципів правильного харчування
7 принципів правильного харчування після 35 років

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.