Чим небезпечна кето дієта: 4 проблеми, про які потрібно знати

дієта
Кетонова дієта, або кето дієта - одна з найпопулярніших на сьогодні. Відмовляючись від вуглеводів, на ній худнуть багато зірок і звичайних жінок. Але лікарі попереджають: ця дієта не така вже й корисна.

Кетонова дієта характерна тим, що на ній можна їсти досить багато, причому жирних продуктів у тому числі. Виняток становлять вуглеводи, вживання яких на дієті зводиться до мінімуму. У цьому її суть: за відсутності вуглеводів організм починає використовувати в якості енергії кетонові тіла (кетони), які бере з жиру. Таким чином, зайвий жир йде.

Отже, чим така чудова, на перший погляд, дієта може бути небезпечна?

Отруєння кетонами

При надто високій кількості кетонів, які у відсутності вуглеводів надходять із жиру, може настати отруєння, кетоацитоз, спричинене нестачею інсуліну в крові. Характеризується нудотою, блюванням, непритомністю, наступними ендокринними порушеннями. Може призвести до коми та смерті.

Навантаження на нирки

Кетонова дієта хоч і сконцентрована на вживанні жиру, все ж таки основний раціон на ній складаються з білка: м'яса та риби. Однак, великі дози білка здатний сприймати організм тільки зі здоровими нирками, в інших випадках кето дієта - непосильне навантаження на них і загрожує проблемами зі здоров'ям.

почки

Занадто мало вуглеводів

Лікарі стверджують, що для перебудови організму на одержання енергії з жирів, а не вуглеводів, так званого циклу Кребса, 20 грамів вуглеводів, максимуму кето дієти, категорично недостатньо.

Процес нормально функціонуватиме лише при отриманні як мінімум 100 грамів вуглеводів на добу. Решта призведе до швидких результатів, але загрожує нервовими зривами, депресіями та загальним занепадом сил.

Мозковий штурм

Вуглеводи необхідні нам для мозкової діяльності. Якщо енергію організм і зможе отримувати з жиру, то мозку він не замінить вуглеводи. Тому на кето дієті знижується працездатність і взагалі здатність розмірковувати, творити, створювати.

мозги

Звичайно, всі ці випадки — окремі та виникають, якщо підходити до дієти дуже радикально. Перш ніж спробувати кетонову дієту, найкраще проконсультуйся з лікарем.

Попередній пост
користь граната
5 причин, чому жінкам потрібно їсти гранат
Наступний пост
зморшки
4 ефективні способи уникнути появи зморшок під час сну

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Корисні властивості лохини для дітей та дорослих

Лохина у вашому раціоні – переваги та протипоказання.