Дієта на крупах: як ефективно худнути на вуглеводах

Дієти з круп
Дієта на кашах - дуже комфортний і здоровий варіант схуднення. Завдяки їм організм отримує енергію, почуття голоду довго не настає, а на талії нічого не відкладається.

Дієти на основі круп не тільки дозволяють за лічені дні скинути зайві кілограми, але й сприяють очищенню організму від шлаків, виводять токсини та нормалізують обмін речовин. Якщо хочете скинути вагу, радимо звернути пильну увагу на крупи. По-перше, каші – це дешево. По-друге, корисно. По-третє, справді смачно. Отже, які крупи можна їсти при схудненні?

Вуглеводи – основне паливо організму, яке перетворює вуглеводи на глюкозу і використовує для своїх енергетичних потреб. Вуглеводи бувають простими (молочні продукти, овочі, фрукти) та складними (цільнозернові продукти, крохмалисті овочі, бобові). Для збалансованого харчування корисні обидва варіанти.

Вівсянка при схудненні

Їж вівсянку на сніданок, обід чи вечерю протягом 1 тижня. Вари її на воді, потім додай трохи молока та готуй до стану киселю. Слиз, який міститься в приготованій таким чином вівсянці, обволікає стінки шлунка і не дозволяє всмоктуватись зайвим речовинам.

Добре також вживання під час такої дієти вівсяне печиво. Після прийому їжі не можна пити приблизно пів години.

Овсянка

Рис при схудненні

Меню цього тижня складається з довгозерного рису та яблук. Їж протягом дня маленькими порціями склянку вареного рису. Пий яблучний сік. Можна також їсти яблука. Дотримуйся такого режиму харчування не більше 3 днів на місяць.

Манка при схудненні

Манну крупу виробляють із пшениці, а її смак знайомий усім з дитинства. Останніми роками дедалі частіше почали говорити, що манка — це порожні калорії. Але насправді деяких речовин, наприклад, калію та вітамінів Е та В1, у ній навіть більше, ніж у рисі, тому зовсім виключати манку з раціону слід лише людям з непереносимістю глютена. Зрозуміло, при дієті для схуднення готувати манну крупу потрібно без цукру та на нежирному молоці (максимум 2.5%). У готову кашу можна додати як свіжі фрукти, і сухофрукти.

Манка

Ячка, перловка, пшоно при схудненні

Дотримуйся дієти на одній з цих круп варто протягом 5-7 днів, повторюючи її не частіше разу на місяць. Вари ці крупи на воді без солі та вершкового масла. Перед вживанням випивай склянку кип'яченої води. Крім того, під час такої дієти потрібно пити якнайбільше мінеральної води.

Дієта на кашах: протипоказання

Будь-які захворювання шлунково-кишкового тракту, порушення роботи ендокринної системи та щитовидної залози, печінки та нирок, а також вагітність та підлітковий вік – все це протипоказання для дієти на кашах. Також слід негайно припинити дієту, якщо ти відчуваєш сильний дискомфорт з боку шлунково-кишкового тракту або просто відчуваєш сильне погіршення самопочуття.

Диета на кашах

Фото у тексті: depositphotos.com

Попередній пост
Білкова дієта: меню
Білкова дієта: плюси, мінуси та меню на тиждень
Наступний пост
антицелюлітні обгортання
3 ефективні антицелюлітні обгортання, які можна робити вдома

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна