ТОП-13 продуктів для перекушування, від яких ми гладшаємо - чим їх краще замінити

перекус
Стаття експерта
Мрія кожної дівчини – їсти і не гладшати – здається нездійсненною. Але насправді це цілком реально, головне вибрати правильні продукти.

Анна Ковальчук
Дієтолог-нутріціолог, член Ліги фітнес-дієтологів та нутріціологів України.

Відмова від непотрібного зі свого раціону - це перший крок до схуднення. Але іноді поживні перекушування, які ви вживаєте, напрочуд багаті жирами та калоріями. Ось чому розмір порції має значення - навіть коли йдеться про фрукти, горіхи, йогурт і салати.

Горіхові батончики

Деякі бренди, придбані в магазині, додатково містять такі інгредієнти, як мед, цукор і шоколад, і можуть додати сотні калорій. До того ж, горіхи багаті на жири.

Порада: зробіть свій власний мікс горіхів – ось корисний рецепт – і обмежтеся чвертю чашки.

Незбиране молоко

Молоко дійсно приносить користь вашому організму: воно багате на вітаміни A і D, білком і кальцієм. Однак чашка незбираного молока повертає вам майже 150 калорій і 8 грамів жиру.

Порада: ви можете перейти на знежирене молоко та заощадити до 70 калорій на чашку, але жир у цілісному молоці робить його більш насиченим. Навіть знежирене молоко містить 80 калорій на чашку, тому незалежно від того, що ви оберете, пам'ятаєте про свої порції.

Цельное молоко

Фрукти

Всі фрукти сповнені вітамінів, води, клітковини та антиоксидантів, але деякі, природно, містять більше цукру (і, отже, калорій), ніж інші. Інжир, манго, виноград, банани – одні з найсолодших фруктів.

Порада: швидше за все, фрукти не роблять вас товстим. Більшість жінок слід вживати дві порції свіжих фруктів щодня.

Сир

Сир - хороше джерело білка та кальцію, але, звичайно ж, він повний жирів та калорій. Наприклад, 30 грн. чеддера містить 113 калорій та 9 грамів жиру (6 насичених).

Порада: обмежуйте порції, але не переходьте на нежирні сорти. Невелика порція жирного сиру ситніша (не кажучи вже про те, що він смачніший). Найкращі варіанти: фета або козячий сир. Вони містять жирну кислоту, яка допомагає вам почуватися ситим і спалювати більше жиру.

Сухофрукти

Сухофрукти – це звичайні фрукти, з яких прибрали воду. Отже, чашка сухофруктів містить у п'ять-вісім разів більше калорій та цукру, ніж чашка свіжих продуктів. Наприклад: чашка свіжого винограду – це 60 калорій, а чашка родзинок – колосальні 460.

Порада: по можливості намагайтеся купувати свіжі фрукти. Помірно використовуйте сухофрукти як перекушування, а не як гарнір.

Сухофрукты

Шоколад

Темний шоколад містить поліфеноли, що борються із хворобами, і його навіть пов'язують із втратою ваги, якщо ви не їсте його надто багато. 30 г темного шоколаду містить 155 калорій і 9 г жиру, 5 з яких насичені.

Порада: перекушуйте темним шоколадом, який містить високий відсоток какао - це означає, що він менш солодкий. Вживайте лише кілька скибочок за раз.

Смузі

Що може піти не так зі склянкою суміші фруктів, овочів та льоду? Коли вони зроблені з таких інгредієнтів, як шоколад, арахісова олія, заморожений йогурт або ароматизовані сиропи та подаються у величезних чашках, вони швидко стають прихованим джерелом додаткових калорій. Деякі з них не корисніші за молочний коктейль!

Порада: щоб ваш змішаний напій не перетворився на калорійну бомбу, він не повинен містити нічого, окрім свіжих чи несолодких заморожених фруктів, льоду, натурального йогурту.

Йогурт

Місткість простого йогурту містить всього 100 калорій і забезпечує дозу кальцію, що будує кістки. Але одна маленька чашка магазинного йогурту із фруктами на дні може містити до 150 калорій та 26 грамів цукру.

Порада: купіть натуральний йогурт і додайте солодощі: свіжі фрукти та мед. Грецький йогурт навіть краще - містить вдвічі більше білка, щоб ви довше відчували себе ситими.

Суші

Сама собою сира риба навряд чи знизить споживання калорій. Окрема історія – спеціальні суші-роли. Вони часто йдуть із багатими висококалорійними інгредієнтами, такими як вершковий сир, гострий майонез, креветки в клярі та багато білого рису. Вам також потрібно остерігатися соєвого соусу, оскільки він містить натрій, який може спричинити здуття живота.

Порада: вибирайте сашимі, суші з дикого рису або простий рол без додаткових інгредієнтів.

Суши

Чай з льодом

Чай містить антиоксиданти, що борються із хворобами, покращує здоров'я серця та знижує ризик розвитку деменції. Однак вживання підсолодженого чаю в пляшках може принести вашому здоров'ю більше шкоди, ніж користі. Ці продукти завантажені цукром і в одній пляшці може бути дві та більше порцій.

Порада: заваріть чай з льодом і поступово додасте підсолоджувач до смаку; ви, ймовірно, додайте його менше, ніж ви отримали з придбаної пляшки.

Тофу

Тофу багатий залізом, кальцієм та білком. Проблема в тому, що він також може вбирати масло, на якому ви готуєте, перетворюючи вашу здорову їжу на жирну бомбу.

Порада: не використовуйте олію, вибирайте корисні варіанти приготування страв із тофу.

Салат

Вважаєте, що робите розумний вибір, замовляючи салат? Так, поки ви не заправляєте листову зелень тертим сиром, грінками, зацукрованими горіхами та вершковою заправкою. Це може легко зробити вашу їжу ще жирнішою, ніж піца на вечерю.

Порада: не додавайте добавки та не використовуйте заправку – навіть деякі вінегрети можуть бути калорійними.

Салат

Цільнозерновий хліб

Якщо він не виготовлений зі справжніх цільнозернових продуктів, його обробляють так само як і білий хліб. Часто цільну пшеницю подрібнюють на борошно дрібного помелу, яке легко перетравлюється і підвищує рівень цукру в крові так само швидко, як і білий хліб.

Порада: замість цього вибирайте хліб зі 100% цільнозернових продуктів.

Попередній пост
молочниця
7 питань про молочницю, які ви соромилися задати
Наступний пост
Нічні судоми в ногах
Нічні судоми в ногах: чому вони виникають і про які хвороби говорять

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна