4 вправи для спини, які можна робити, не встаючи зі стільця

Вправи для спини на стільці
Життя сучасної людини на 80% складається із сидіння за комп'ютером. Звичайно, це негативно позначається на здоров'ї спини. Які вправи для спини можна робити, не встаючи зі стільця – читай у нашому матеріалі.

Здорова спина – це, без перебільшення, здоров'я всього організму. І, щоб зберегти спину здоровою до самої старості, необхідно нею займатися. Якщо у тебе немає можливості присвячувати цьому питанню додатковий час, щоденно роби нескладний комплекс для спини, сидячи прямо на стільці.

Вправа для спини: прогин

Ця вправа займе в тебе пару хвилин часу, але розвантажить грудний відділ. В принципі, її можна робити та не в комплексі вправ, а окремо, як тільки ти відчуєш напругу в цій зоні.

Упражнения для спины

Для виконання вправи, добре притисни спину до стільця і схрести руки за головою. На виході максимально вигніть спину, щоб грудна клітка «пішла» вперед. Затримайся в положенні на 20 секунд і повернися у вихідне положення.

Вправу потрібно виконати 5-8 разів.

Вправа для спини: підйом плечей

Ця вправа вмить полегшить усі неприємні відчуття в районі шиї, а також допоможе зберегти ідеальну поставу. Для її виконання сядь на край стільця. Спина має бути рівною. На виході підніми плечі максимально вгору, потім опусти їх у вихідне положення.

Вправу потрібно виконати 20 разів.

Вправа для спини: обертання плечима

Для опрацювання плечового пояса постав руки на плечі, і в дуже повільному ритмі виконуй обертання руками назад. Необхідно виконати 30 обертів. Потім, повторити те саме, тільки виконуючи обертання вперед.

вращение плечами

Ця вправа полегшує неприємні відчуття у верхній частині спини, що трапляється часто під час постійної роботи за комп'ютером.

Вправа для спини: скручування

Скручування допомагають розслабити м'язи практично по всій спині. Дуже важливо виконувати цю вправу максимально акуратно, щоб не викликати жодних дискомфортних відчуттів. Для виконання вправи сядь на край стільця, руки з'єднай за головою. На виході максимально повернись праворуч, затримай досягнуте положення на кілька секунд. Потім, те саме повтори, виконуючи вправу на ліву сторону.

Упражнения для спины

Виконай вправу по 20 разів на кожну сторону.

Важливо: пам'ятай, для здоров'я спини необхідно робити перерви в роботі за комп'ютером. Оптимально гуляти по 10 хвилин кожні 2 години.

Фото: Depositphotos

Попередній пост
діабет
Перші симптоми діабету, які не можна ігнорувати
Наступний пост
Як зняти стрес
Як зняти стрес: 5 способів заспокоїтися прямо зараз

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.