5 ефективних методів позбутися зимової депресії

депресія
Зимова нудьга (депресія) - часте явище в країнах, де в зимовий період - мало сонця, довгі ночі та низькі температури. Щоб її подолати, необхідно дотримуватися дуже простих правил.

Основні ознаки зимової депресії - сонливість, постійне почуття втоми, поганий настрій, потяг до борошняного та солодкого. Лікарі кажуть, що головна причина зимової хандри – короткий світловий день. Так, недолік сонця негативно впливає на ділянку мозку, що відповідає за настрій, гарний сон та здоровий апетит.

Лікарі впевнені, зимова депресія – певною мірою нормальний стан людини, яку потрібно просто пережити. Адже навесні все обов'язково налагодиться. Однак сучасний світ вимагає від людини того, щоб вона була активноя і життєрадісною цілий рік, тому існують дієві методи боротьби з цією недугою.

Включи спорт у свій розклад

Щоб не допускати нудьги у своє життя, необхідно займатися спортом. Це може бути біг, тренажерний зал, йога чи танці. Неважливо. Головне більше рухатися. Адже, як відомо, будь-яка фізична активність покращує настрій, оскільки сприяє виробленню серотоніну.

Якщо тобі зовсім не подобається ходити на тренування, більше гуляй на свіжому повітрі. Це також чудовий варіант фізичної активності.

девушка в лесу

Харчуйся правильними продуктами

Взимку, коли найбільше організм хоче борошняного та солодкого (щоб спробувати підняти собі настрій), дуже важливо харчуватися правильно. Ось п'ять продуктів, які сприяють підняттю настрою, а також приберуть бажання їсти багато калорійного: індичка, авокадо, яйця, кінза та банани.

Включай ці продукти у свій щоденний раціон, і вже за кілька тижнів ти побачиш, як бажання з'їсти булочку чи торт зменшиться.

Ходи до солярію

Перший метод боротьби із зимовою депресією – вітамін Д. І отримати взимку його можна, засмагаючи у солярії. Лікарі радять проводити 1 сеанс солярію на тиждень, щоб дати організму можливість покращити свій стан.

Головне, пам'ятай, зі штучною засмагою потрібно бути максимально обережною: не варто засмагати занадто часто, а також завжди використовуй захисні засоби.

девушка в солярии

Не забувай про денне світло

Щоб підвищити настрій узимку, тобі потрібне денне світло. Для цього придбайте спеціальну лампу повного спектра (2,500 - 10 тис. lx) і включайте її щодня на 40-60 хвилин. Лікарі радять використовувати її під час роботи чи читання.

Використання цієї лампи допоможе тобі в певному сенсі обдурити організм і дати йому можливість насолодитися сонячним днем.

Не сиди вдома

Останній, але не менш важливий фактор у боротьбі із зимовою нудьгою – психологічний комфорт. Психологи впевнені, щоб не допустити зимову депресію, взимку дуже важливо вести активне суспільне життя: ходи на побачення, зустрічайся з подружками, не забувай про кіно та театр.

Зимова депресія – це нормальний стан у країнах, де взимку – короткий світловий день та мало сонячного світла. Однак не варто з нею миритись. Використовуй перелічені вище поради та твій настрій завжди буде на висоті.

Попередній пост
кальцій
6 неочевидних ознак, що організму потрібно більше кальцію
Наступний пост
прокидатися в холодну пору року
Як ефективно прокидатися в холодну пору року

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна