5 властивостей квашеної капусти, які роблять її корисною для жінок

Квашена капуста
Хрумка, апетитна, з кислинкою... з приходом холодів ця традиційна страва особливо актуальна. Мабуть, рідко можна знайти того, кому не припали б до смаку ці ласощі. Плюс до всього, для жінок квашена капуста є особливо корисною.

Коли капусту квасять, свіжі овочі додатково збагачуються вітамінами та новими цінними речовинами, які у готовому продукті зберігаються ще протягом 10 місяців.

Цікаво: перед закваскою зовсім не обов'язково шаткувати капусту дуже дрібно, адже чим більша вона буде, тим більше в ній збережеться всього корисного.

Скарбниця вітамінів

Кисла капуста містить, мабуть, практично всі вітаміни, необхідні для твого здоров'я: В1, В2, В3, В6, К, U, а також провітамін А. Завдяки їм квашена капуста є гарним профілактичним засобом від багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту.

Але найбільше в кислій капусті міститься вітамін С — до 20 мг у 100 г капусти. Завдяки йому організм краще протистоїть різним вірусним, швидше справляється з інфекціями, що особливо актуально восени та взимку.

Покращує травлення

У процес сквашування беруть участь кисломолочні бактерії. Коли вони разом із капустою потрапляють у кишківник, то нормалізують його роботу, покращуючи мікрофлору. Тому регулярне вживання квашеної капусти сприяє усуненню дисбактеріозу. Ці особливо актуальні для людей, які страждають на закрепи.

фигура девушки

Ще така капуста має молочну кислоту — вона ефективно бореться з небезпечними бактеріями, серед яких і кишкова паличка. Також дієтологи рекомендують включити цей диво-продукт до свого раціону, якщо необхідно знизити рівень холестерину в крові. Крім того, кисла капуста навіть може знизити ризик розвитку пухлин.

Каталізатор для схуднення

Капуста сама по собі є дієтичним продуктом, а в її кислому вигляді калорій і зовсім мало, тому цей продукт можна і навіть потрібно вживати в період схуднення. Також позбутися кількох зайвих кіло допоможе розсіл із квашеної капусти. Дієтологи кажуть, що він має просто чудодійні властивості очищення. Тому результат можна буде оцінити досить швидко.

Проти токсикозу

Розсіл з кислої капусти ефективний при токсикозі, допомагаючи майбутнім матусям позбутися дискомфортного відчуття нудоти.

капуста

Для красоти

У складі квашеної капусти багато необхідних для жіночого організму йоду та нікотинової кислоти, які у результаті зміцнюють нігті, і надають блиску волоссю. Часто заквашену капусту використовують у косметичних цілях зовні — як масок для обличчя, насичуючи шкіру вітамінами. Компоненти в кисло капусті добре зволожують, звужують пори та підвищують тонус. Крім цього за допомогою кислої капусти можна боротися з ластовинням, якщо регулярно робити примочки з її розсолом.

Цікаво: китайці в давнину мали свій рецепт закваски — у білому вині.

Кому протипоказана квашена капуста

Попри всі перераховані корисні властивості кислої капусти, в деяких випадках вона може бути навіть шкідлива, оскільки в ній високий вміст органічних кислот. Через це квашену капусту не рекомендується їсти:

  • людям з проблемами щитовидки та підшлункової залози;
  • страждаючим гіпертонією та нирковою недостатністю;
  • з камінням у жовчному;
  • при виразках шлунка та дванадцятипалої кишки.

квашеная капуста

Якщо ж скуштувати кислі капустяні ласощі все ж таки полювання, невелику порцію капусти перед вживанням обов'язково потрібно ретельно промити від розсолу.

Попередній пост
осінь бадьорість
5 здорових способів підбадьоритися восени, якщо постійно хочеться спати
Наступний пост
звичок
10 ранкових звичок, які допоможуть схуднути

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна