Як зупинити застуду, якщо ти відчуваєш її настання

застуда
Застуда пройде набагато швидше і без ускладнень, якщо ти скористаєшся нашими порадами!

Саме від твоїх дій у перші 24 години після появи перших симптомів застуди залежить, скільки часу ти хворітимеш і чи захворієш взагалі. У 90% випадків ГРЗ викликають віруси, які затримуються в організмі саме на такий термін.

Твоє завдання – виставити непроханих «гостей» якнайшвидше і таким чином звести до мінімуму їхню руйнівну дію.

Створи умови одужання

Організму буде легше впоратися з вірусами, якщо ти створиш йому сприятливі умови. Постільний режим, рясне питво (до трьох літрів рідини на добу), полегшена дієта та свіже повітря. На жаль, мало хто залишається вдома при перших симптомах застуди, тим самим не тільки заражаючи інших людей, але й завдаючи шкоди здоров'ю. Якщо ти почнеш лікування, як тільки відчуєш нездужання, то набагато швидше одужаєш. Причому, залишившись вдома, потрібно саме лежати в ліжку, навіть якщо самопочуття дозволяє робити прибирання, готувати вечерю або перевіряти у дітей уроки.

Що стосується пиття, то крім чаю з малиною, лимоном та липою, потрібно обов'язково пити просту негазовану воду кімнатної температури. Саме вона бере участь у заміні міжклітинної рідини, що сприяє якнайшвидшому вимиванню вірусів з організму. Попроси близьких зробити прибирання у кімнаті, де ти перебуваєш. Вологе прохолодне повітря прискорить одужання.

девушка болеет

Допоможуть фізіопроцедури

Одними з найефективніших протизастудних процедур є полоскання горла і промивання носа, які допомагають зняти набряк слизової носоглотки, а також підвищити місцеву опірність організму вірусам і уникнути приєднання бактеріальної інфекції.

1 ч. л. солі розчини в 1 л холодної кип'яченої води (або купи готовий фізрозчин). Промивай цим розчином носові ходи кожні 2-3 години, особливо у перші дві доби захворювання. Теплові процедури (гірчичники, гарячі ванни для ніг) робити не слід, особливо якщо температура тіла підвищена. Для полоскання горла підійдуть хлорфіліпт, настоянка календули, ротакан та йодицирин. Полощі горло не менше семи разів на день, особливо якщо у тебе хронічний тонзиліт.

Коли необхідні ліки

Якщо ти думаєш, що наковтавшись усіх ліків з аптечки, зможеш уникнути застуди, то не тіш себе. Безконтрольний прийом медикаментів призведе до того, що імунітет остаточно «розслабиться» і боротиметься з інфекціями набагато довше. Тим більше, ні в якому разі не приймай без призначення лікаря антибіотики! Вони зовсім не ефективні проти вірусів, зате мають багато побічних дій. З іншого боку, якщо лікар все-таки вважає прийом антибіотиків виправданим, не нехтуй його призначеннями.

у девушки болит горло

При різкому болю у вусі закапай ніс судинозвужувальними краплями або препарати, які допоможуть зняти біль, а також чинитимуть протизапальну дію. При першій нагоді здайся лору.

  • Цілюще полоскання

2 невеликі свіжі буряки очисть від шкірки та потрій на тертці. Потім залий літром окропу і дай настоятися 10 хвилин. Коли настій охолоне, проціди, додай 1 ст. л. оцту та перемішай. Полощі розчином горло. Це чудово знімає біль і набряк, що сприяє якнайшвидшому одужанню.

  • Каплі для носа

Приготувати ефективні краплі носа в домашніх умовах зовсім не складно. 1 ст. л. олії розігрій на водяній бані, додай 3-4 краплі свіжого соку часнику. Капай по 1 краплі в кожну ніздрю 3-4 десь у день. І ніякий гайморит тобі не страшний!

Попередній пост
сідниці
5 найкращих вправ для ідеальних сідниць, які можна робити в ліжку
Наступний пост
спортзала
Чому восени потрібно йти до спортзалу: 8 причин

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.