Як правильно доглядати волоссям в зимовий період

догляд за волоссям
Часті перепади температури, вітер і мороз – це все має неабиякий вплив на наше волосся.

Зима у розпалі й безліч українців жаліються на тьмяність, посіченість і стрімке випадіння волосся – каже лікарка-трихолог и експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Анастасія Алаторських.

Температура та вологость

Це трапляється через часті перепади температури та вологості. Варто користуватись масками та бальзамами з гіалуроновою кислотою чи колагеном – більш щільними засобами, які здатні вкривати волосся захисною плівкою.

уход за волосами

Лупа

Ще однією проблемою є лупа. Вона з’являється через часту потребу мити голову, спричинену носінням шапок, адже так волосся швидше стає жирним.

І якщо ходити без головного убору – не варіант, слід підібрати засоби для догляду, які не викликатимуть появу лупи. А саме волосся і особливо кінчики обробляти засобами, що не змиваються: зволожуючими або термозахисними спреями, кремами та оліями.

Олію можна наносити на вологе або висушене волосся в невеликій кількості, щоб воно не стало жирним. Також бажано прогріти олію в руках, тоді вона краще впливатиме на волосся

– розповідає експертка.

девушке моют голову

Комплексний догляд за волоссям взимку

А взагалі, у холодний період має бути комплексний догляд за волоссям. Насамперед варто обрати шампунь. Майже всі засоби мають у своєму складі однакові основні компоненти. Ви ж для себе маєте обрати «свій» варіант, наприклад, сульфатного чи безсульфатного шампуню.

Читайте також

Для цього треба просто спробувати користуватись певною лінійкою. Пояснює колорист Анна Романовська. Якщо відчуваєте, що волосся стало важчим, проявляється певний дискомфорт – варто змінити серію чи торгову марку. А ще зверніть увагу на маску для волосся. Вони існують двох видів: ліпідні та силіконові. На зиму краще обирати ліпідні – вони зволожують волосся, лікують його з середини.

Крім того, експерти радять звернути увагу на щітку для волосся – вона має бути з натуральною щетиною. А щоб волосся не електризувалось, варто щодня зволожувати його спреями та раз на тиждень робити живильну маску.

Фото у тексті: depositphotos.com

Попередній пост
Як укласти неслухняне волосся
3 простих поради, як укласти неслухняне волосся
Наступний пост
Як збільшити губи без ін'єкцій
8 перевірених способів, як збільшити губи без ін'єкцій

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.