Позбавляємося від мішків під очима: 10 способів

мішки під очима
У списку найзапекліших ворогів жіночої краси мішки під очима займають далеко не останнє місце. Чи можна їх позбутися і як це зробити максимально швидко та ефективно?

Ти не виспалася, втомилася, випила зайве спиртне, перенервувала - набряклість на обличчі негайно дасть про себе знати. Крім того, причинами цього явища часто стає звичка курити, гормональні зміни в період менструального циклу, вживання великої кількості води. Нерідко причиною утворення мішків під очима стає погана спадковість чи хронічні захворювання.

Боротися з таким косметичним недоліком, як мішки під очима, можна різними способами. Деякі з них ми намагатимемося розглянути в цій статті.

Масаж від мішків під очима

У процесі такого масажу в шкіру втирається або вбивається крем від синців під очима або крем для догляду за шкірою повік, яким ви звикли користуватися. Робити масаж від мішків під очима потрібно подушечками безіменних пальців, оскільки їх тиски вважаються найменш травматичними.

Для початку можна зробити кілька кругових рухів, що погладжують, у напрямку від внутрішнього куточка ока до зовнішнього з боку нижньої повіки та від зовнішнього куточка до внутрішнього на верхньому столітті. Потім у тій же послідовності виконуються легкі рухи, що б'ють.

Массаж от мешков под глазами

Чай від мішків під очима

Якщо утворення мішків під очима пов'язане з великим споживанням рідини, то варто подумати про застосування сечогінних засобів, зокрема трав'яного чаю, який продається в будь-якій аптеці. Також подумайте про те, щоб їсти якнайменше солоної, гострої та жирної їжі. А під час сну уникайте поз на животі, обличчям униз. Деякі намагаються зробити погляд більш ясним та відкритим за допомогою блефаропластики.

Блефаропластика

Відразу обмовимося, що за допомогою блефаропластики можна прибирати лише грижі під очима. Звичайне обвисання шкіри з паралельним утворенням зморшок не є показанням щодо гумки нижніх і верхніх повік. Операція полягає в тому, що зайвий жир з-під нижніх і верхніх повік забирається хірургічним шляхом. Зайві шкірні утворення у своїй теж видаляються.

Найефективніший і найбезпечніший спосіб, так звана транскон'юктивальна блефоропластика, яка проводиться із застосуванням лазерного променя.

Пацієнта виписують вже через 2-3 години після проведення операції, а відновлювальний період зазвичай не перевищує 7 днів. Докладніше про корекцію повік за допомогою блефаропластики можна дізнатися в інтернеті на сайтах центрів пластичної хірургії.

Маски від мішків під очима

Найпопулярніша маска, що зменшує набряклість під очима, готується із сирої картоплі. Одну картоплину середньої величини потрібно очистити та натерти на дрібній тертці. Масу, що вийшла, викладають на марлеві серветки, згортають невеликими квадратиками та прикладають їх до очей на 10-15 хвилин. Можна просто зварити картоплю в мундирі, остудити його, розрізати навпіл і прикласти скибочки до нижніх століть. Після картопляних масок шкіру під очима потрібно обов'язково змастити спеціальним кремом для повік.

Найкращі маски від мішків під очима виходять з картоплі, звареної в мундирі.

Ще одна ефективна маска: чайну ложку сметани змішують із такою ж кількістю дрібно нарізаної свіжої петрушки. Витримувати таку маску необхідно протягом 10-15 хвилин, а її залишки видаляти вологим ватним диском.

Маски от мешков под глазами

Тонізація

Найкраще освіжає та підтягує тонку шкіру навколо очей чорний чай. Можна просто змочити ватяні тампони в чайному настої, а потім прикласти їх на нетривалий час до очей. Ще можна з тією ж метою обдати окропом разові пакетики чайні, дати їм трохи охолонути, а потім покласти на пів години в морозилку. Затверділими пакетиками протираємо область навколо, здійснюючи рухи за наступною схемою: на нижньому столітті, від зовнішнього краю ока до внутрішнього, а на верхньому, навпаки, від внутрішнього до зовнішнього.

На крайній випадок підійдуть і кубики звичайного льоду. До речі, для будь-яких косметичних потреб, у тому числі й для боротьби з мішками під очима, непогано мати в морозилці кригу, спеціально приготовану з настоїв цілющих трав – ромашки, листя берези чи липи.

Крем від мішків під очима

Прибрати мішки під очима допомагають креми, до складу яких входять гіалуронова кислота, екстракти петрушки або шавлії, колаген та еластин. Добре допомагають препарати на основі кави, цей активний інгредієнт покращує відтік рідини навколо очей та повертає шкірі під очима пружність.

Гель від мішків під очима

Гелі від мішків під очима майже завжди мають ефект ліфтингу, тобто не тільки освіжають і зволожують шкіру під очима, але і підтягують її, розгладжуючи дрібні зморшки.

Лідирують у цій категорії гель з чорницею та насінням подорожника від Green Mama та Діоптігель від французької компанії Lierac. Ефект від застосування досить помітний: мішки під очима вдається приховати. Щоправда, після нанесення такого гелю не рекомендується одразу переходити до макіяжу. Обидва препарати залишають на шкірі тонку жирну плівку: її необхідно або промокнути паперовою серветкою, або просто почекати, поки шкіра сама не вбере всі залишки гелю.

Гель від мішків під очима зазвичай залишає на шкірі тонку жирну плівку, яку краще зняти серветкою.

Мазь від мішків під очима

Фанати народної медицини добре знають, що найкраще справляється з мішками під очима – мазь від геморою (зокрема троксевазин). І це не прикол і не жарт.

Мало того, за допомогою мазей від геморою розправляються з набряками навколо очей голлівудські актриси Сандра Баллок і Голді Хоун.

Весь секрет у тому, що наносити цього дива-кошту потрібно зовсім небагато, у нього занадто сильно виражений ліфтинг-ефект. І якщо, не дай Боже, мазь потрапить в око? проблем із роздратуванням не уникнути. А там і до зіпсованого зору недалеко.

Можна приготувати якісну мазь від мішків під очима та в домашніх умовах: просто додати до свого улюбленого крему для шкіри навколо очей трохи рідкого вітаміну Е приблизно 4-5 крапель на 20 г крему. Миттєвої дії він не чинитиме, зате як засіб профілактики цілком годиться.

Пластир від мішків під очима

В аптеках останнім часом продають і спеціальні пластирі від мішків під очима. Їхня дія заснована на парниковому ефекті: екстракти зеленого чаю, алое віра, гінкго білоба, червоних водоростей та женьшеню, що входять до складу цих пластирів, проникають у глибокі шари шкіри, добре зволожують її та заповнюють дефіцит вітамінів А та С.

Наклеювати пластирі необхідно на очищену та підсушену шкіру, не допускаючи утворення зморшок та складочок. Витримують їх зазвичай протягом 20-25 хвилин, а потім змащують шкіру легким зволожувальним кремом.

Для щоденного застосування пластирі від мішків під очима категорично не підходять, користуватися ними можна не менше двох разів на тиждень.

Це стосується не лише першого місяця, як заявляють виробники. Справа в тому, що з часом такі пластирі при надто частому вживанні розтягують та деформують шкіру навколо очей, що призводить до утворення зморшок.

Пластырь от мешков под глазами

Вправи від мішків під очима

Якщо щодня виконувати нескладний комплекс вправ, то вже через пару місяців мішки під очима перестануть вас турбувати, а шкіра навколо очей стане свіжішою та пружнішою.

  • По-перше, можна обертати очима то в один, то в інший бік, тримаючи голову прямо. Як варіант: опускати та підіймати погляд або переводити його вправо-ліворуч.
  • По-друге, спробуйте сильно заплющити очі, а потім їх різко розкрити, причому якомога ширше. Цю вправу варто повторити разів десять.
  • По-третє, добре підтягує шкіру поперемінне закривання та відкривання очей.

У закритому та відкритому стані їх потрібно тримати приблизно по десять секунд, а кількість повторів вправи поступово довести до 20-30 разів.

Попередній пост
електризується волосся
Що робити, якщо електризується волосся: 3 перевірені кроки, особистий досвід та секретний інгредієнт
Наступний пост
б'юті-помилки
5 б'юті-помилок влітку, які можуть зіпсувати все

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.