Підточимо кігтики? 10 правил регулярного догляду за нігтями

Догляд за нігтями
Запам'ятовуй лайфхаки для краси твоїх рук.

Усі дівчата мріють про гарний доглянутий манікюр. Але перш ніж обзаводиться лаками, потрібно подбати про здоров'я нігтів, адже краса йде зсередини!

Індикатор здоров'я

Часто нігті називають індикатором здоров'я. Все тому, що будь-які зміни можуть свідчити про хвороби. Як виглядають здорові нігті? Вони досить міцні, рожевого кольору, з правильними контурами та легким природним блиском. А ось ламкість, розшарування, жовтизна чи інші зміни кольору, пігментація (білі крапочки), гребені – ознаки, які мають тебе насторожити.

Звичайно, ці проблеми можуть виникати через знижений імунітет, нестачу вітамінів, неякісну косметику або агресивну побутову хімію. Але якщо неприємні прояви не минають довгий час, обов'язково звернись до лікаря!

ногти

Краса без шкоди

Хочеш гарний манікюр, але не знаєш, що вибрати: нарощування, гель, гель-лак чи звичайний лак? Нумо розбиратись! Робити нарощування фахівці не радять - ця процедура позбавляє нігті кисню. Покриття гелем або гель-лаком безпечніше. Якщо після нанесення та зняття таких засобів твої нігтики ніяк не змінилися, то можеш користуватися ними. Але якщо твоя нігтьова пластина почала ламатися або розшаровуватись – краще наноси звичайний лак.

І запам'ятай: у жодному разі не можна наносити будь-яке покриття на проблемні хворі нігті. Дефекти ти, звичайно, сховаєш, але коли настане час змивати лак, жахнешся… Здоров'я дорожче!

Догляд за нігтями за правилами

Захист. Завжди виконуй роботу по дому (особливо якщо користуєшся побутовою хімією) у гумових рукавичках, а в холодну пору року обов'язково носи рукавиці.

Живлення. Основа здорових нігтів – правильне харчування з достатньою кількістю заліза, кальцію, магнію, фтору, а також вітамінів А, Е, С та групи В.

Обробка. Завжди тримай нігті в чистоті, підрізай шкірні задирки, роби гігієнічний манікюр. Тільки не підстригай нігті дуже коротко, але й не відпускай дуже довгих.

уход за ногтями

Прикраса. Використовуй якісні лаки (у складі не повинно бути формальдегіду, ксилену, толуолу), щадну рідину для його зняття (без ацетону), ніколи не здирай гель-лак. Намагайся не носити будь-які покриття на нігтях довше 10-14 днів.

Догляд. Щодня змащувати руки зволожувальним кремом. Раз на тиждень практикуй більш глибокий догляд - наприклад, роби ванни з морською сіллю або з рослинними маслами (виноградних кісточок, мигдального, макадамії). Нагрій розчин до 40 ° С і занурь в нього нігті (без покриття!) на 5-10 хвилин.

Попередній пост
Гімнастика для обличчя
Гімнастика для обличчя: 7 вправ, які допоможуть зробити вилиці виразними
Наступний пост
Тренди манікюру: весна 2023
Ніжний, яскравий та незвичайний: тренди весняного манікюру на будь-який смак

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.