5 фактів про Масляну, які цікаво знати

Масляна
Масляна 2023 року починається 20 лютого і триватиме до 26 лютого.

Масляна традиційно передує Великому посту. Це найкращий час для того, щоб веселитися і налаштувати себе на наступні 40 днів посту.

Підготовка до Масляної починається з суботи. Цього дня традиційно відзначається Батьківський день. Іншими словами, це – перший день у році, коли треба згадувати померлих родичів та друзів. Традиційно цього дня робили млинці та якісь м'ясні страви.

М'ясна неділя на Масляну

Мало хто знає, що останній день, коли можна їсти м'ясо – це перша неділя Масляної. Цього дня готують, звичайно ж, млинці та різні м'ясні закуски.

Починаючи з понеділка м'ясо – під забороною. Це з тим, щоб організм підготувався до посту. Адже якщо відмовитися від тваринної їжі різко, в організму буде стрес.

блины

У період Масляної треба пробачити ворогів

Сенс Масляної – у підготовці до Великого посту. Пам'ятай, що пост – це не просто вегетаріанська дієта. Насамперед, це – робота над собою. Щоб у тебе була можливість її здійснити, необхідно пробачити тим, на кого в тебе причаїлася образа.

Так, це непросто. Традиційно на тиждень Масляної люди намагалися знайти в собі сили для прощення.

Посиденьки у тещі на Масляну

Якщо чоловік хоче бути успішним у наступному році, в середу Масляної він повинен прийти в гості до тещі, щоб скуштувати різні млинці. Традиційно в період Масляної начинки для млинців роблять із сиру, сиру, фруктів.

блины

Крім млинців, в Україні також готують пироги та вареники з різними начинками (крім м'яса).

Цікаво: у п'ятницю Масляного тижня теща приходить у гості до зятя, щоб гарненько відпочити.

Гуляння на Масляну в 2023 році

Народні гуляння – невід'ємна частина Масляної. Звичайно, сьогодні все змінилося, і навряд чи буде доречним пригощати когось пирогами чи млинцями на вулиці. Однак у четвер Масляного тижня варто зібратися з близькими та друзями, щоб відзначити Масляну 2023 року.

Вважається, що якщо цей день провести з найближчими, кохання та щастя обов'язково супроводжуватимуть тебе протягом року. А стосунки з коханими людьми складатимуться найкращим чином.

блины

Масляна 2023: Прощена Неділя

Остання неділя перед початком Великого посту – Прощена неділя. Це – кульмінація святкування Масляної та останній день, коли можна їсти все, що тобі забажається (крім м'яса).

Цього дня потрібно попросити вибачення у рідних та близьких за всі ситуації, де ти була неправа. Також Прощена неділя є ідеальним днем, щоб помиритися з ворогами. На те, щоб налаштувати себе на щире прощення, у віруючих є цілий тиждень Масляної.

Фото: Depositphotos

Попередній пост
Масляна
Масляна 2023: що можна і не можна робити в ці дні
Наступний пост
кімнатні рослини
7 красивих кімнатних рослин, які покращать повітря у приміщенні

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.