Як перезавантажити відносини: 5 відмінних порад, щоб знову стати щасливою

Як перезавантажити відносини
У стосунках із чоловіком все стало якось звично, нудно та сумно… Знайомі почуття? У кожної пари настає момент, коли здається, що далі пливти нема куди. Подивися на партнера по-новому. Натисни на «пуск» і перезавантаж ваші відносини.

У стосунках із чоловіком ти не відчуваєш колишніх емоцій та почуттів? Тоді пропонуємо тобі зробити... 5 кроків для покращення стосунків.

Перший крок. Порятунок від минулого

Якщо пара хоче рухатися далі, потрібно зняти вантаж минулих образ. Подивитися один на одного новими очима – як на незнайому людину. Кажуть, за сім років у нас оновлюються абсолютно усі клітини. Виходить, що якщо ви з партнером понад сім років разом, то перед вами – нова людина, з якою потрібно знову вибудувати стосунки. Чи ви впевнені, що добре знаєте один одного?

У багатьох пар існує однакова проблема – невміння прощати. Щоб радісно жити разом, треба відпустити навіть таку складну ситуацію, як зрада. Якщо пара хоче пережити диво – перезавантаження стосунків – то обидва мають почати жити як би з чистого аркуша. Інакше через якийсь час відносини скочуються в ту саму площину, де були раніше.

Спробуйте знову познайомитися. Заради жарту розкажіть один одному про себе так, ніби ви щойно зустрілися вперше. Ставте одне одному питання про захоплення, цінності. Що нового ви дізналися про партнера, що відчували у процесі «знайомства»?

Другий крок. Створення загального фундаменту

Знайдіть загальну мету, якщо вона загубилася. Запитайте себе: заради чого ми разом? Що ми шукаємо у цих відносинах? Що нам дають? Нехай кожен відповість на ці запитання. Криза часто приходить, коли загальна мета як би досягнута, наприклад, діти виросли та пішли з дому. Чи збудовано будинок, облаштовано квартиру – що далі? Подружжя має створити нову спільну мету і чітко її позначити. Наприклад, метою може стати подорож Європою, про яку мріяли довгі роки. Або нове захоплення, нова сфера діяльності. Або просто радісне життя разом. Допоможуть запитання: «У чому бачу наше спільне? Що я хочу робити з тобою? Що добре виросте з наших стосунків?

влюбленная пара

Третій крок. Розвиток відносин

Вирощування кохання. Альфрід Ленглі пропонує поставити собі два ключових питання: «Що я бачу в тобі, що гідно моєї любові?» і «Що я сам можу зробити, щоб бути гідним твоєї любові?» Це ґрунт для діалогу на теми: «Що тобі подобається в мені - які риси характеру, звички, вчинки? І що мені подобається в тобі? За що ти мене цінуєш і поважаєш? І за що ціную та поважаю тебе я? Чому ми можемо навчити Що ми можемо дати один одному?»

На цьому етапі дуже важливо навчитися постійно усвідомлювати цінність іншого, цінність його уваги та турботи.

Зосередьтеся на тому, що ви купуєте, коли знаходитесь один з одним, а не на тому, чого вам не вистачає.

Четвертий крок. Вивчення потреб іншого

Не завжди просто зрозуміти, що справді потрібно нашому партнеру. Сварки, нерозуміння, віддалення зазвичай є наслідком незадоволених потреб. Важливо розібратися: що потрібно моєму партнеру, що я закриваю, а що залишається в дефіциті? Які мої потреби задовольняє кохана людина, а які ні? Що ми можемо зробити один для одного, щоб заповнити прогалини? Відвертість – необхідна умова продуктивної розмови.

Зазвичай після таких відкритих дискусій на поверхню виринають дивовижні, навіть десь комічні речі. Наприклад, чоловік і дружина обоє терпіти не можуть вівсяну кашу, але снідають нею, вважаючи, що це подобається іншому. Або чоловікові не подобається, як дружина пародує його маму… Такі побутові дрібниці мають величезну руйнівну силу. У той самий час інші дрібниці здатні творити чудеса. Скажімо, для дружини буде величезним подарунком, якщо чоловік у неділю почне варити їй каву. Або раз на місяць купувати квіти. Або вона буде іноді купувати йому пиво, яке він любить. Або носитиме спідниці, бо це йому подобається. Або цілувати його в губи на прощання… На цьому етапі ми вчимося бути більш чуйними, уважними, дбайливими один до одного. Ми вчимося давати, а не лише брати.

влюбленная пара

П'ятий крок. «Організація зустрічей»

Чи так багато у вашому житті моментів, коли ви по-справжньому близькі? Дефіцит зустрічей на душевному рівні - одна з головних причин емоційного голоду і туги, почуттів, які багато пар відчувають після років. Щоб знову відчути себе закоханими один в одного, створіть у своєму житті якнайбільше ситуацій, в яких ви разом переживаєте сильні, яскраві емоції.

Дуже важливо вирватися зі звичного щоденного кола. Організуйте своє життя так, щоб ви мали можливість раз на тиждень вибратися кудись удвох, без дітей: у театр, кіно, музей, на концерт чи прогулянку містом.

Побудьте віч-на-віч один з одним. Згадайте, що тішить іншого, – зробіть йому такий сюрприз.

Подивіться разом фільм і поділіться враженнями. Прочитайте ту саму книгу – дізнайтеся, що інший думає про неї. Організуйте невелику подорож або зніміть на одну ніч готель, начебто ви зустрічалися. І спробуйте пережити все наново. Такі моменти дають сильний заряд.

Попередній пост
Жінки в бізнесі
Жінки в бізнесі: ТОП-5 книжок для креативних та працелюбних
Наступний пост
змазка
3 важливі факти про змазку, про які повинна знати кожна жінка

Новини партнерів

Fresh

Астрологія

Таро гороскоп на травень 2024 року: що чекає на ваш знак Зодіаку

Що чекає у фінансах, у любовній сфері самотній та людей, котрі знаходяться у стосунках та порада карт, на травень для кожного знака Зодіаку.
Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.