Що таке концентрація уваги: як і для чого її розвивати

концентрація уваги
Стаття експерта
Ви напевно помічали за собою, що іноді порівнюючи себе з іншими, вам здається, що ця людина просто швидша, розумніша, сміливіша, і в цьому їй просто пощастило, адже вона така народилася.

Оксана Мангушлу
Психолог та засновниця Інституту психології LCC BROM.

Так ось – це ілюзія. Якщо ви щодня приділятимете увагу на тренування концентрації уваги і виконуватиме невигадливі, на перший погляд, вправи, хоча б 10-30 хвилин на день, то дуже скоро помітите, що ваша пам'ять стала набагато кращою, ви швидше читаєте і вважаєте, приймаєте рішення, вирішуєте складні завдання, від цього ваше життя стає яскравішим і більше наповнюється задоволенням, ви почуваєтеся більш впевнено.

Ви побачите, як інші люди починають вас поважати і цінувати, адже ви тепер більш привабливі. Давайте зараз представимо ідеальне для себе місце на планеті, де б ви хотіли прокидатися щодня.

Уявіть все в найменших деталях. Поки уявляєте, спробуйте максимально розслабитися всі м'язи свого тіла, сухожилля, кістки і навіть судини і органи. Яке вікно? Опишіть кімнату, спробуйте відчути на дотик тканини, відтворіть звуки: це птахи? Вітер? Шум дерев?

концентрация внимания

Якщо раптом у вас не виходить, якщо так склалося, що ви нічого не можете придумати, тоді заходьте в Гугл і шукайте краники, які вам сподобаються, розглядайте їх, тренуйте нагляд...

Медитація - один із найсильніших і найважливіших елементів у тренуванні концентрації уваги!

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ – це головний інструмент у досягненні ваших цілей. Якщо ви чітко можете уявити, який ви хочете фрукт - ви легко його впізнаєте та купуєте. Але якщо ви самі не знаєте, чого хочете і чи, того гірше, не хочете нічого і так зійде, то звичайно ви ніколи не зможете уявити, що це за таке життя Щасливе - наповнене радістю і задоволеннями.

І якщо вам у дитинстві говорили, що заздрити погано, то так могли просто заблокувати функцію бачити і хотіти. Радісна новина в тому, що всі блоки та обмеження можна зняти та прибрати. Не гайте часу, уявіть, що це ваш останній день, що б ви зробили?

Попередній пост
Час для себе
Час для себе: 5 книжок для наснаги
Наступний пост
Як прокидатися
Як прокидатися із задоволенням?

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна