Хрещення Господнє: як підготуватися до купання в ополонці, щоб не захворіти

Хрещення Господнє
19 січня 2022 року православні віряни відзначають Хрещення Господнє. Це свято має багато традицій та обрядів. Один з них - купання в крижаній ополонці.

Так, піти на такий крок готові істинні віряни та просто сміливі громадяни. Вважається, що купання в ополонці на Водохрещя забезпечить богатирське здоров'я на цілий рік.

Але щоб уникнути помилок, краще наперед дізнатися, як правильно купатися на Водохреще. Дізнайся на нашому сайті про важливі правила купання в ополонці.

Крещение Господне

Лікарі застерігають, що "екстремальне купання" може бути багатьом небезпечним. Існує високий ризик раптового прояву чи загострення хвороб. Не лізь у крижану воду без тривалого загартування організму.

Підготовка до купання в ополонці на Водохреще за 2 дні

Перший день розпочни із зарядки: 5-10 хвилин активних дій. Тільки після цього починай гартування. Починай його з контрастного душу: 2 хвилини стій під теплим душем, поступово включаючи холодну воду. Спочатку обмивай ступні, потім переходь на ікри, руки та інші кінцівки. Після процедури (повторюй її до трьох разів на день) швиденько витирайся, одягай халат і пий теплий чай.

У другий день збільш кількість часу, який ти маєш провести під холодною водою. Тільки на цей раз потрібно стояти під душем уже повністю. Але не проводь під водою більше ніж 5 хвилин!

У день Хрещення

Одяг

Перед виходом на обрану локацію тепло вдягнися. Одягай термобілизну, вільне взуття, теплі шкарпетки, шапку. Після купання в ополонці ти будеш рада будь-якому теплому одягу.

Харчування

Перед купанням на Водохреща обов'язково поїж. Вибирай ситні продукти. Це може бути курага, горіхи, родзинки або навіть сало з хлібом. Так ти зможеш збільшити термостійкість організму.

Крещение Господне

Купальник

Бажано одягни купальник перед тим, як пірнути в ополонку.

Занурення

Швидко забігати у воду – заборонено. Запам'ятай це. Але не тягни час, якщо ти вже стоїш у воді – це допоможе уникнути переохолодження. Окунися тричі та швидко виходь із води.

Після купання

Виходь з ополонки та швидко розтирайся рушником і одягай теплий одяг. Зігрівайся теплими безалкогольними напоями або при необхідності йди у тепле приміщення.

Крещение Господне

Суворо заборонено!

Людям з наступними захворюваннями занурюватися в ополонку на Хрещення 2022 не рекомендується: аритмія, гіпертонія, хвороби органів дихання, ожиріння, захворювання на репродуктивну систему. Стан здоров'я може лише погіршитися.

Фото у тексті: Depositphotos.com

Попередній пост
Віктор Павлік
Віктор Павлік поділився сімейною таємницею
Наступний пост
Надя Хільська
Зірка серіалу «Надія» Надя Хільська розповіла про заробітки в українському кіно

Новини партнерів

Fresh

Психологія

Шлях до самодостатності: формування самоповаги та кордонів у дівчат

Як навчити дівчат поважати себе та вибудовувати власні кордони?
Психологія

Як ЯСНІСТЬ допомагає зберегти рівновагу в хаотичному світі

Сьогодні, коли наш світ трансформується в хаосі, надважливою перевагою для кожного стає можливість зберігати Ясність.
Foodstyle

Куркума: секрети здоров'я та краси для всієї родини

Куркума – не тільки смачна пряність, а й потужне джерело здоров'я, доступне кожному.
Шоубіз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна